От х:

Днес в x:

"Възраждане" призовават за национален протест утре, блокираха центъра на София

    Протестиращи блокираха центъра на София по време на демонстрация срещу правителството, организирана от партиите „Възраждане“ и МИР. Затворено бе движението на кръстовищата на Орлов мост и Софийския университет.

    Протестът с искане за оставка на правителството започна по-рано днес пред парламента, след което участниците – над 1000 души, се отправиха към Министерски съвет. Последва придвижване към Софийския университет и Орлов мост и блокиране на кръстовищата там.

    При засилено полицейско присъствие пред Народното събрание протестиращите скандираха "оставка".

    Демонстрантите декларират нетърпимост към формата на управление, въвеждането на еврото и разрухата в България:

    „Тук сме за пореден ден, ние протестираме от много години - и против ЕС, и против НАТО, и против Закона за социалните услуги, против всичкото това, което прави България да се обезбългарява. Политиците правят и следват плана за унищожение“, каза пред микрофона на БНР една от участничките в протеста, държаща плакат с надпис “Възмездие“.

    На въпрос за адресата на посланието тя заяви, че иска възмездие „за всичките отсреща, за българоубийците, за предателите. Трябва да има натиск, да видят, че хората не спят, хората ги боли, хората реват и никой не ги забелязва“, каза още демонстрантката.

    МВР е предприело всички необходими мерки, за да противодейства на евентуални провокации на протеста пред Народното събрание, каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

    „МВР се стреми максимално да не се стига до прилагане на сила и помощни средства. Както виждате първите линии от полицаи са именно екипите, които са за диалог и антиконфликт. Това е сигнал към протестиращите, че сме там да осигурим тяхното конституционно право на протест“, каза той.

    „Но когато се излезе от рамките на закона и започне да се нарушава обществения ред въпреки всички тези превантивни действия, които ние предприемаме, естествено останалите граждани очакват от нас да се намесим и да възстановим обществения ред, така че градът и обществото да функционират нормално“, продължи министър Маринов.

    Костадин Костадинов – председател на Възраждане, призовава за национален протест. По неговите думи от трибуната на протеста, в редица български градове има организация за провеждане на протести през утрешния съботен ден, хората сами се организират, заяви председателят на Възраждане. Костадинов даде седмица срок на правителството да даде вариант за излизане от политическата криза, в която се намира България.

    Източник: БНР

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Пр
      Протестърка
      7 -12
      17:59, 7 фев 2020
      Закараха на със автубус от Хаскову до Софиа да про... Виж коментара
    • 2
      Ра
      Рали
      7 -7
      18:36, 7 фев 2020
      Ти да видиш.Костадин дава срок на правителството.Чухме,че нещо много се замогнал покрай тези протести, явно добре му плащат.
    • 3
      Ко
      Константин
      7 -8
      18:54, 7 фев 2020
      Русороби, свиквайте, че България е европейска и натовска страна.
      На когото не му харесва да хваща пътя и към матушката.
      • Да
        Да
        1 0
        13:17, 8 фев 2020
        И докъде я докарахме като сме в ЕС и НАТО?
        Длъжници в целия свят от корумпирано правителство.
        Отвори си очите робе
    • 4
      Гр
      Гражданин
      7 -4
      21:04, 7 фев 2020
      А на вас кой плаща !
    • 5
      Ор
      Организатор
      5 -3
      21:07, 7 фев 2020
      30 лв ли , к-р за такива като теб.
    • 6
      Dd
      dd
      7 -4
      21:42, 7 фев 2020
      Импотентните пак нападнаха виртуалката.Така е другари.Понеже някой я се замогнал я не,важното е оправдание да има.Ами организирайте си вие протест,какво чакате само наготово?Що да не се замогне и Костадинов?Вие замогнахте Пеевски,Бойко,Цветанов,Доган....ама те защо имат интерес да си седите по къщите?
      Само не ревете,когато ви обезценят мизерният живот,като дойде еврото!Няма значение,колко сте обменили.Продъ;жавайте да си плащате тока,водата,палмата от кауфланд и си стойте у вас.
      • Ла
        Лапай
        5 -5
        22:22, 7 фев 2020
        А ти искаш долара да стане 3 хиляди лева, както беше при Виденов.... Когато заплатите бяха 4 долара а пенсиите 2 долара...
        Не.. Благодаря.... Увредени, неудачни, мързеливи хлебарки, като теб и вся остальная сволоч-- чамодан, вокал и в Сибир..
        Понял, казак немит!
    • 7
      Dd
      dd
      4 -4
      22:36, 7 фев 2020
      Ето какво прави мизерията от хората.Гняв,заради мизерният пропилян живот,който се проявява в несвързани мисли и нечистоплътни обиди.Все пак не Ви обвинявам.В България е трудно.Човешкото отстъпва.Логиката се губи.
      Не искам да коментирам нечленоразделните излияния и ще се опитам да бъда конструктивен.Дори няма да коментирам и вече съвсем очевидното,че Виденов беше сготвен.
      Как свързахте протестите,които са задължителни,за да има демокрация с Виденов?Според Вас няма един свестен икономист или политик в Бг,който да не знае как се управлява икономика?Според вас българите са толкова апатични и дебилни,че не могат сами да посочат свестни управници?
      Като сте се предали не си го изкарвайте на другите.Лузъри има навсякъде по света.Само родните се опитват да завлекат и останалите със себе си.Задръжте си импотентните мисли за себе си.Седете си вкъщи и продължавайте да псувате телевизора.
      • До
        До горния bb травестуняк
        4 -4
        23:01, 7 фев 2020
        Дървен философ... Ти кажи, като протестирате, кво предлагате... Излизане от ЕС и НАТО.... Това ли искате... Кажи една конструктивна идея..... Защитавали президента... Ха ха ха ха... Имаме резидент на Русия, а не президент, шибаняк!.... Бягай бързо в психиатриата, че има вечерна проверка тъпако!
    • 8
      Dd
      dd
      6 -2
      23:21, 7 фев 2020
      За Вас всеки с повече от Винету в речника е дървен философ.
      Като слушате само лайфа на Бойко по фейсбука май сте изпуснали събитията по света последните поне 10г.
      Току що се случи Брекзит!Честито сега за вас Кралицата,Джонсън и по голямата част от британците са резиденти на Путин.Няколко държави отхвърлиха на референдум общата ЕС конституция.
      Още една новина за вас.НАТО,според основният финансиращ организацията вече няма смисъл.И Тръмп е руски резидент!
      Трето.Ако не сте чули,дори поддържащите еврото икономисти признават,че заради неравенствата в ЕС еврото не нестабилно.Да сте чували нещо за ЕС на две скорости!?

      Аз лично на Вас предлагам да се успокоите вътрешно.Спреде да купувате кашкавала от Кауфланд.Изхвърлете компютъра и телевизора.Бих ви посъветвал и да излизате на чист въздух ама то с тия африкански и европейски бали боклук в ТЕЦовете.
      • Нашето място е сред цивилизованите и развити страни, а не в КОЧИНАТА на Путин....
        САЩ и НАТО ИМАТ 20 ПЪТИ - по голям военен бюджет от руската педерация, а най-голямата хранителна верига в САЩ - Уолмарк има годишен оборот, два пъти по-голям от годишния оборот на Русия.... ..ЕС и без Англия има 500 милиона жители, а Русия-125 милиона... Англия, като напусна ЕС, по леко ли ти стана, путинопитек шашав...
    • 9
      За
      Защитник
      2 -2
      07:50, 8 фев 2020
      И още нещо след като сме в ЕС , нека от там да ни дават съвети какво да правим а не Херо МУСТАФА.
    • 10
      Хи
      Хирошима и Нагасаки
      2 -2
      08:22, 8 фев 2020
      Създават ни умишлено илюзорни заплахи срещу НЕВИДИМИЯ ВРАГ за да се купува въоръжение за милиарди , да използват базите ни и дестинацията безвъзмездно за техни цели.
      За да могат да стъпят на всяка точка на света и да дойде техния " ГОСПОД" и само той да раздава справедливост на целия свят , на всички други системи и общества различни от тяхното мислене и интереси - ЗАЩОТО ТОЙ Е НАЙ- СПРАВЕДЛИВ .????????
    Последни новини