От х:

Днес в x:

Пернишки квартали без ток заради авария 20-киловолтов кабел

Аварирал 20-киловолтов кабел остави кварталите калкас и Бела вода в Перник без ток.Без ток е и района на Голо бърдо, съобщвата от Областната администрация.

Заради падналия сняг проблеми в електрозахранването има и в радомирските села Дебели лак, Байкал, Дрен и Житуша.
За възникналите аварии са информирани служителите на ЧЕЗ Разпределение. Възстановен е токът в трънските села Горочевци, Видрар , Лева река и Пенкьовци.

Забранено е преминаването на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 т. по автомагистрала „Струма“ посока Перник - София заради обилния снеговалеж“, съобщи областният управител инж. Емил Костадинов.


Пътищата са обработени и е осигурено движение при зимни условия. От администрацията на областния управтиле припомнят, че участъкът от третокласния път село Големо Бучино - Перник е затворен. Причината за това е изграждането на водопровода, който ще довежда вода от язовир "Бели Искър" до Перник. За извършване на необходимите строителни работи до средата на февруари се спира движението по трасето с дължина 1200 метра от разклона за село Люлин до отбивката за регионалното депо за битови отпадъци в Перник.
41 снегорини работят на терен, има различни интензитет на снегонавявания по пътя Перник- Брезник - Трън.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини