От х:

Днес в x:

Покритият басейн ще заработи от февруари с намалено работно време

Покритият басейн ще работи по 4 часа дневно без събота и неделя от февруари. За това се договориха днес на среща кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и представители на спортните клубове, ползващи басейна. В срещата участваха президентът на СК по водна топка “Арда 2008“ Делчо Пепеланов и треньорът Иван Кръстев, президентът и треньор на Клуба по триатлон, туризъм и рехабилитация „Юнак“ Венцислав Николов, както и зам.-кметът Веселина Тихомирова, управителят на басейна Али Махмуд,експерти от общинска администрация.

До понеделник клубовете трябва да представят за одобрение график за часовете, в които ще ползват плувната база. Децата, обхванати в двата клуба са над 130.Ще бъдат определени и часове за посещения от граждани.

“Настоящата ситуация изисква компромиси от всички страни, тъй като издръжката на спортното съоръжение надвишава многократно приходите. Новата организация ще даде възможност да се намалят разходите за издръжка на басейна като в същото време ще може да се ползва и от децата, и от гражданите.“

Кметът запозна представителите на спортните клубове с позицията на общинското ръководство за отдаване на концесия на двата басейна, тъй като общината няма финансова възможност за издръжка на покрития и открит басейн. За това намерение са информирани и общинските съветници.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини