От х:

Днес в x:

Ботевци на национално състезание по немски език

На 18.01.2020 година  ГЧЕ,, Екзарх ЙосифI"град Ловеч за втори път бе домакин на Националното състезание по немски език, провеждано от издателство Клет България. Състезанието е със 7-годишна история и се е превърнало в трибунаназнанието, уважението и съзнателнотоотношениекъмнемскияезик и култура.

Езикова гимназия ,, Христо Ботев " бе представена от 14 ученици, участващи на различните нива на владеене на немския език според  Европейската езикова рамка. Всички достойно премериха сили със съучениците си от елитни езикови гимназии и училища в страната. Разбира се вълнението беше най-голямо за осмокласниците - Василия Маргаритова, Еда Юсеин и Калина Манева, които гордо се наредиха до своите по – големи  съученици - Селин Чакър, Елица Караусева, Нурджан Ибрямова от 9 клас, Борислав Енчев, Нарин Мехмед, Ачеля Ниязи от 10 клас, Елица Чолакова, Синем Юсеинчауш, Стела Ненкова  от 11 клас, Фатме Ибрям  и Антоан Русев   от 12 клас, участващи в национален кръг на състезанието за пореден път. Още с резултатите си от училищния кръг всички ученици от отбора на кърджалийската езикова гимназия дадоха сериозна заявка за отлично класиране и на Националния кръг.

Домакините откриха своеобразния празник на езика с тържествен концерт, на който се насладиха над 200 участници, пристигнали от цяла България, за да премерят сили и да дадат своята заявка за постигнатото в овладяването на немския език. Разбира се бе зачетена и ролята на техните преподаватели и сътрудничеството им с издателство КЛЕТ България. Учениците от Кърджали получиха специално благодарствено писмо от организаторите за най-масово и  успешно дългогодишно участие в инициативата. Тържественото откриване на състезанието приключи с лазерно шоу, осветяващо небето над стария крепостен град Ловеч, самата крепост и превърналите се в символи на града - величественият паметник на Апостола и покритият мост над река Янтра. На другия ден всички участници премериха сили в надпреварата и доказаха, че умеят  отлично да боравят с езика на Гьоте. В очакване на резултатите от състезанието пожелаваме на всички много нови успехи.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини