От х:

Днес в x:

Конгресът има нови доказателства по импийчмънта

Демократите от Камарата на представителите в американския Конгрес представиха нови доказателства по процеса за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, които ще изпратят в Сената, предаде CNN.

Става дума за показания на Лев Парнас - задържания съдружник на адвоката на Тръмп Рудолф Джулиани. Той е предоставил на комисията по разузнаване към Камарата на представителите писмени бележки и текстови съобщения. Те добавят още подробности по темата за натиска срещу Украйна да разследва политически опоненти на Тръмп.

От документите става ясно, че Парнас се е опитвал да организира среща между Джулиани и украинския президент Володимир Зеленски и да установи контакти с членове на неговото правителство.

Записките съдържат и нови детайли за усилията на Джулиани за отстраняване на бившата посланичка на САЩ в Украйна Мари Йованович.

Адвокатът на Парнас - Джоузеф Бонди, лично е предал съдържанието на неговия iPhone на служителите от отдела за разузнаване през уикенда.

Камарата на представителите огласи някои от документите, предоставени от Парнас. Сред тях е писмо от Джулиани с искане за среща с вече избрания президент Володимир Зеленски, в което той уверява, че работи "със знанието и съгласието на президента" . Има и съобщения от комуникацията на Парнас с хора от кръга на Зеленски, от които се вижда, че той е настоявал за среща между Зеленски и Джулиани и е предоставял негативна информация за бившия вицепрезидент Джо Байдън и неговия син Хънтър Байдън.

Документите включват и ръкописни бележки върху листове хартия със знака на "Риц-Карлтън" във Виена, за които Бонди е потвърдил, че са написани от неговия клиент. Парнас е написал, че Зеленски трябва да обяви, че ще има разследване срещу Байдън ще бъде разследван. Някои места от текста за скрити, тъй като са засекретени.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини