От х:

Днес в x:

Зам.-министър донася пръст от лобните места на загинали драгойновски храбреци за мемориала

Във връзка с реализирането на идеята в село Драгойново да бъде издигнат мемориал на загиналите във войните за национално освобождение и Втората световна война, на 9 януари заместник-министърът на отбраната генерал-лейтенант от резерва Атанас Запрянов ще посети община Добричка. Там, до село Смолница е мястото, на което е загинал и погребан ефрейтор Запрян Ангов от Драгойново, отличил се с храбростта си по време на извършвана разузнавателна мисия.

Заместник-министърът ще пренесе пръст от лобното място на героя, която ще бъде поставена до мемориала в първомайското село.

В съобщението на агенция „Фокус“ се казва, че пръст вече е пренесена и от местността на Завоя на река Черна, в близост до Битоля в Република Северна Македония. Ген. Атанас Запрянов е посетил историческото място на Архангелова задушница през ноември 2019 г.

Мемориалът в Драгойново има за цел да почете около 70 местни мъже, дали живота си за Родината. Автор на паметника е скулптурът Христо Илиев. Генерал-лейтенант от резерва Атанас Запрянов е роден в село Драгойново и е част от инициативния комитет за изграждането на комплекса.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    12
    123
    2 0
    12:38, 7 яну 2020
    Въпросния комплекс уж щеше да е готов през месец септември 2019г.
    • Ко
      Кога бре?
      3 0
      13:02, 7 яну 2020
      Кога ще го правят този паметник, че оръдията вече ръждясаха?
  • 2
    66
    666
    5 0
    19:26, 7 яну 2020
    Кога, кога,ами когато му дойде времето бе, хора? То не бяха кампании, то не бяха избори ,то те бяха обещания ,така че остава ви да чакате! Хайде, наздраве на Ивановците!
  • 3
    69
    69
    1 0
    14:55, 8 яну 2020
    Вярно ли че се въстановява делото за драгойновската оранжерия на Жаков и Митков?
    Пак избори ни чакат и пак комплекс няма да има.
Последни новини