От х:

Днес в x:

Tesla въвежда специален "къмпинг режим" в електромобилите си

Преди повече от година Илон Мъск намекна, че Tesla работи върху специален "къмпинг режим", който ще позволи на собствениците на автомобили на марката да се възползват от огромните акумулатори в колите си по нов начин.

От скоро този режим е вече факт, след като се появи в "коледния пакет" от софтуерни подобрения, пуснат само преди няколко дни.

Специалният "къмпинг режим" регулира разпределението на заряда в акумулаторите, така че да могат да служат като източник на енергия, когато сме откъснати от мрежата.

Идеята е, че с него колите ще могат да поддържат работещ климатик, осветление и мултимедия за по-дълъг период от време, без това да източва батериите.

Трудно е да си представим, че можем да използваме седаните Model S и Model 3 като базови станции за къмпингуване в дивото, но пък от Electrek казват, че в Model S можем да сместим малък матрак и да го превърнем в мини-кемпер.

Най-вероятно новият режим ще намери най-голямо приложение сред собствениците на Cybertruck.

При представянето на пикапа Илон Мъск обеща, че скоро ще бъде обявен "кемпер пакет", с който Cybertruck действително ще може да служи като малък и супер проходим кемпер.

Източник: LifeStyle

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини