От х:

Днес в x:

По наказателно дело на Районна прокуратура-Кърджали е осъден 38-годишен испански гражданин за държане на наркотични вещества

По наказателно дело на Районна прокуратура – Кърджали е осъден М.А., на 38 г.,  испански гражданин за това, че на 27.08.2019 г., в гр. Кърджали, без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества – над 10 грама амфетамин, почти 40 грама опиум и над 2 грама хашиш – престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс.

По споразумение, одобрено от Районен съд – Кърджали, на М.А. е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ условно с пет години изпитателен срок и „глоба“ в размер на 2 000 лева.

Установено е, че на 27.08.2019 г., М.А. пътувал със свои приятели за Република Гърция, като те трябвало да преминат през ГКПП – Маказа. На изхода на гр. Кърджали, полицаи спрели за проверка микробуса, в който бил М.А. Водачът на автомобила, също испанец, бил тестван с техническо средство, което отчело, че управлява автомобила след употреба на наркотични вещества и спрямо него е образувано отделно досъдебно производство. При проверка, извършена от полицаите, у М.А. били намерени горепосочените наркотични вещества, които той държал в чорапите си и в раницата. Спрямо испанския гражданин е било образувано досъдебно производство, по което е осъден и определението на Районен съд-Кърджали е влязло в сила. М.А. е бил с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от съда, която при одобряване на споразумението е отменена.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини