От х:

Днес в x:

26 °C

Подменя ли се вотът на избирателя? Месец след клетвата на ОбС, втора рокада в групата на ГЕРБ

  За по-малко от месец след клетвата на новосформирания Общински съвет, втори член на най-голямата политическа група в местния парламент се отказва от поста си.

  Първият бе д-р Вълчо Митрушев, председател на съветническата група на ГЕРБ от предходния мандат на местния парламент, който поиска да се откаже от мястото си 2 дни след изборите. Вторият, пожелал да напусне местния парламент, е Митю Вълчев отново от листата на ГЕРБ. Мястото на Митю Вълчев по право се полага на следващия в листата на ГЕРБ, Божидар Петков.

  Митю Вълчев бе най-възрастният общински съветник, той ръководи първото заседание на новоизбрания общински съвет в Димитровград, сформиран след местните избори 2019.

  И двамата абдикирали от съветническите места, бяха на водещите позиции в листата на партията за местните избори, веднага след кмета Иво Димов и председателя на ОбС, Гергана Кръстева. Вълчев и Митрушев са местни личности с висок статут в обществото и са били носители на гласове за партията в изборния ден. Личните преференции, които са получили двамата бивши общински съветници, са по около 100 на кандидат.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   Ло
   локомотива
   11 -9
   19:59, 5 дек 2019
   Много ясно че ще се откаже,човека си има бизнес пък и на кой му се работи със склададжията-кмет.Който е работил с него знае за какво иде реч.Изключвам лизачите.
  • 2
   Ца
   Цанко
   7 -6
   10:48, 6 дек 2019
   Склададжия без диплома ама гласувахте за него!!!! Сега го дух ... те !!!!
   • Ди
    димитровград
    5 -2
    13:37, 6 дек 2019
    цане бе,не сме гласували за него,просто му нагласиха вота.А че ще го духаме това е ясно.Ама не се знае може случайно да стъпи накриво.
  • 3
   Ти
   Тихомир Гочев — БКС
   6 -6
   10:53, 6 дек 2019
   Я стига сте плюли човека !!! Погледнете града как свети !!! Пък и аз съм си добрееее!!!
   • Ло
    локомотива
    5 -2
    13:39, 6 дек 2019
    Че ти с всички си добре,имаш голям ЕЗИК и това много ти помага в лизането.
  • 4
   Ге
   Георги
   6 -2
   10:57, 6 дек 2019
   Като ги гледам на снимката и ми се плаче!!!
  Последни новини