От х:

Днес в x:

МГЕРБ-Димитровград ще възстановят къщичките за книги в града

Инициатива за възстановяване на къщичките за книги в Димитровград предприемат младежите от  МГЕРБ и кандидатите за народни представители Деян Иванов и Божидар Петков. Младите хора искат да стимулират своите съграждани да се обръщат по-често към книгите и знанията. Малките дървени библиотеки на открито младежите ще възстановят със собствени средства и труд, а за обновяването на фонда се обръщат към всеки, който желае да дари и сподели книга, учебник или учебно помагало в подкрепа на кампанията.

Книгите и учебните пособия ще се събират всеки делничен ден от 25 до 29 октомври в часовете от 10 до 16 часа офиса на ГЕРБ.

В Деня на будителите - 1 ноември младежите ще напълнят възстановените къщички със събраните книги и учебни пособия. Останалите ще дарят на читалищата в община Димитровград за обогатяване на библиотеките им.

Къщичките за книги се появиха преди шест години в Димитровград по инициатива на общината, която се включи в световната кампанията „Седни и почети". Тогава бяха поставени пет къщички на оживени места из града, удобни за ползване от гражданите с възможност за споделяне на интересно четиво. В кампанията си младежите от ГЕРБ допълват с възможността, освен книга да се споделят и учебници.

Къщичките за книги се намират пред Общината, в парка пред Градска библиотека „Пенев Пенев", в парк „Марица", парк „Н.Й.Вапцаров" и на спортната площадка до детска градина „Радост".

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини