От х:

Днес в x:

Задържаха двама полицаи за разпространение на наркотици в София

Двама полицаи на длъжност "Старши инспектор" в група "Охранителна полиция" в столичното Второ РПУ са задържани като част от група за разпространение на наркотици. При акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратурата са арестувани са общо 10 души, но сред тях не е лидерът им. Това съобщи на брифинг говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева.

Служителите на МВР са играели много важна роля - подпомагали дейността на бандата като разчиствали терена от други разпространители на дрога. Освен това те задържали посочени от ръководителя на групата лица срещу заплащане. Установени случаи, при които на хора е била обещавана и осигурявана лична охрана, ако си закупуват или разпространяват наркотици за групата.

Разследващите са събрали доказателства, че единият от полицаите е пренасял наркотици в патрулния автомобил по време на изпълнение на служебните си задължения.

"Срещите между полицейските служители и членовете на групата се провеждали в сервиз за автомобили с цел да не се буди подозрение. Наркотичните вещества са намерени на различни места в обитаваните от обвиняемите жилища. На всички е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, с цел разпространение на наркотични вещества. Като по отношение на 8 от лицата Специализиран наказателен съд е определил мярка за неотклонение "Задържане под стража". На един от тях е определена мярка за неотклонение - парична гаранция, а другият участник от групата е обявен за общодържавно издирване, като предстои издаването на европейска заповед за арест", допълни Милева.

Тя уточни, че групата е действала поне от 2017 г., като от около година е била разследвана. Използвани са Специални разузнавателни средства, за да бъдат уличени полицаите и останалите членове на бандата.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ра
    Рали
    0 0
    20:08, 2 дек 2019
    Това доказва тезата,че полицаите знаят всичко за наркодилърите,но целта им не е да ги опандизят, а да се настанят по веригата
Последни новини