От х:

Днес в x:

Гласуват промени в структурата и числеността на Община Кърджали

Промени в структурата и числеността на Община Кърджали ще гласува на второто си заседание новоизбрания местен парламент. На сесията се очаква да стане ясен екипа на кмета инж.Хасан Азис. За сега са вакантни местата на оттеглилите се Сезгин Бекир , като секретар на Общинска администрация и на Мюмюн Али, като зам.-кмет. Вече се спрягат кандидати за техните постове. При настоящите зам.-кметове със сигурност запазва поста си инж.Катя Митовска, която се ползва с широка обществена подкрепа. Тя бе и временно изпълняваща длъжността кмет по време на изборната кампания.

  Общинският съвет ще трябва да реши и какво ще бъде месечното възнаграждение на новоизбрания председател Юсеин Ахмед. Ще бъдат гласувани и заплатите на селските кметове.

Съветниците ще определят и броя, наименованието и числеността на Постоянните комисии. Ще бъде гласувана и Временна комисия за актуализация на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет.

  На сесията ще бъде избран и представител в Областния съвет за развитие, както и в организациите на общини , в които членува Кърджали.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини