От х:

Днес в x:

15 °C

Коста Стоев: Изборът не е предрешен и има смисъл да се гласува!

Интервю с Коста Стоев,

Кандидат за кмет на община Хасково от Коалиция "БСП за България"

- Г-н Стоев, към края предизборната кампания, през която се видяхте и разговаряхте с много жители на Хасково и общината, с какви впечатления останахте от срещите си с хората? Мотивирани ли са да гласуват за кмет и съветници или се усеща апатия?

- Независимо, че се срещнахме с много обезверени и излъгани хора, хора, които казват, че по принцип всички политици се сещат за тях само по време на избори, прекият контакт с хората, реалистичните предложения, решенията на въпроси, които пряко касаят тяхното ежедневие ни дават увереност, че апатията може да бъде преодоляна. Успяхме да ги убедим, че изборът не е предрешен и има смисъл да гласуват.

- Какво ви споделяха гражданите най-често, от какво са неудовлетворени?

- Изкривените тротоари, избуялата трева, неукрепените плочки, неизметените фасове, изкривените кошчета за боклук, несъбраните листа, счупените дъски по пейките, неорязаните корони на дърветата, течащата по улицата канална и питейна вода, неработещото улично осветление. Тези на пръв поглед дребни неща събудиха интереса на гражданите да се включат в дискусия.

- Кой от акцентите в управленската програма на кандидатите за местна власт от „БСП за България“ в Хасково допадна най-много на избирателите?

- Подкрепа получиха нашите основни политики за инвестиции, за нови работни места, за чиста питейна вода от яз. Тракиец, за изработването на Общ устройствен план на Хасково. Сериозна подкрепа получи и решението ни за подпомагане и подкрепа на младежите, пенсионерите, младите майки и хората с увреждания. Искам да подчертая, че заедно с гражданите разширихме и допълнихме управленската си програма.

- Какво друго научихте по време на обиколките по селата, а и в града? Разкажете с какво се сблъскахте?

- С всяка среща с хората в тези близо тридесет дни усещахме, че доверието расте. През последните дни повтаряме непрекъснато, че изборът не е предрешен и има смисъл да се гласува. Казвам това, защото докато бяхме сред хората се сблъскахме с две внушения. Едното е, че БСП е срещу санирането. Другото е, че не може да управлява ефективно кмет, който не е от управляващата партия.

Ясно заявяваме, че БСП подкрепя санирането. И търсим обяснение за това, как започна санирането от 250 лв. на квадратен метър за първите сто блока, а последните са при цена 125 лева на квадратен метър. На какво се дължи тази голяма разлика?

Що се отнася до второто внушение - 23 години работя за различни собственици - българи, словаци, чехи, гърци и последно белгийци. През целия си професионален живот съм разчитал първо на себе си и второ на екипа, с който работя. Имам самочувствието, че с активна позиция, обосновани и компетентни предложения мога да работя с всеки министър председател. Питам другите кандидати - какво ще правят без своите ментори?

- Как виждате бъдещия Общински съвет в Хасково? Дали някой от кандидатите за кмет ще успее да направи мнозинство?

- По отношение на Общинския съвет още от сега е ясно, че никой кандидат за кмет няма да има собствено мнозинство. Очаквам мнозинствата да бъдат плаващи. Диалогичността, умението за ефективна комуникация ще бъдат решаващи. В моята ежедневна работа, без да притежаваш такива качества няма как да си успешен.

- Всъщност, какви според вас основни качества трябва да притежава един успешен кмет?

- За мен основните характеристики на един успешен градоначалник са: Компетенции по основните политики на общината, социална чувствителност към ежедневните проблеми на гражданите и лидерски качества – да формираш визия за града, да предлагаш решения, да носиш отговорност за тях и да умееш да ги довеждаш докрай.

- Направи впечатление, че по време на предизборната кампания и в срещите с граждани активно участваха и кандидатите за общински съветници от листата на БСП?

- Участвал съм в седем кампании, но никога е нямало такова активно участие на цялата листа, както сега. Като се започне от разработването на програмата, през подготовката и участието в срещи, през изработването на експертни становища по проблеми, поставяни от гражданите, при дискусии - със своите професионални позиции. Това е един сериозен и мотивиран екип, с който се гордея, и на който разчитам.

Листата на коалиция „БСП за България“ е обновена, в нея влизат хора с различни професии, заедно с нас са представители и на нашите коалиционни партньори. Има представители на различни поколения и гражданската квота.

Вярвам, че гражданите могат да разпознаят общинските съветници – „наемници“, които през последните двадесет години минаха през целия политически спектър на града, подставените лица проводници на корпоративни интереси, които вече десет години смучат финансите на общината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Хороскоп за 19.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
19 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
19 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
19 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
19 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
19 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
19 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
19 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
19 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
19 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
19 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
19 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
19 ное 2019
Последни новини