От х:

Днес в x:

34 °C

Коста Стоев: Изборът не е предрешен и има смисъл да се гласува!

Интервю с Коста Стоев,

Кандидат за кмет на община Хасково от Коалиция "БСП за България"

- Г-н Стоев, към края предизборната кампания, през която се видяхте и разговаряхте с много жители на Хасково и общината, с какви впечатления останахте от срещите си с хората? Мотивирани ли са да гласуват за кмет и съветници или се усеща апатия?

- Независимо, че се срещнахме с много обезверени и излъгани хора, хора, които казват, че по принцип всички политици се сещат за тях само по време на избори, прекият контакт с хората, реалистичните предложения, решенията на въпроси, които пряко касаят тяхното ежедневие ни дават увереност, че апатията може да бъде преодоляна. Успяхме да ги убедим, че изборът не е предрешен и има смисъл да гласуват.

- Какво ви споделяха гражданите най-често, от какво са неудовлетворени?

- Изкривените тротоари, избуялата трева, неукрепените плочки, неизметените фасове, изкривените кошчета за боклук, несъбраните листа, счупените дъски по пейките, неорязаните корони на дърветата, течащата по улицата канална и питейна вода, неработещото улично осветление. Тези на пръв поглед дребни неща събудиха интереса на гражданите да се включат в дискусия.

- Кой от акцентите в управленската програма на кандидатите за местна власт от „БСП за България“ в Хасково допадна най-много на избирателите?

- Подкрепа получиха нашите основни политики за инвестиции, за нови работни места, за чиста питейна вода от яз. Тракиец, за изработването на Общ устройствен план на Хасково. Сериозна подкрепа получи и решението ни за подпомагане и подкрепа на младежите, пенсионерите, младите майки и хората с увреждания. Искам да подчертая, че заедно с гражданите разширихме и допълнихме управленската си програма.

- Какво друго научихте по време на обиколките по селата, а и в града? Разкажете с какво се сблъскахте?

- С всяка среща с хората в тези близо тридесет дни усещахме, че доверието расте. През последните дни повтаряме непрекъснато, че изборът не е предрешен и има смисъл да се гласува. Казвам това, защото докато бяхме сред хората се сблъскахме с две внушения. Едното е, че БСП е срещу санирането. Другото е, че не може да управлява ефективно кмет, който не е от управляващата партия.

Ясно заявяваме, че БСП подкрепя санирането. И търсим обяснение за това, как започна санирането от 250 лв. на квадратен метър за първите сто блока, а последните са при цена 125 лева на квадратен метър. На какво се дължи тази голяма разлика?

Що се отнася до второто внушение - 23 години работя за различни собственици - българи, словаци, чехи, гърци и последно белгийци. През целия си професионален живот съм разчитал първо на себе си и второ на екипа, с който работя. Имам самочувствието, че с активна позиция, обосновани и компетентни предложения мога да работя с всеки министър председател. Питам другите кандидати - какво ще правят без своите ментори?

- Как виждате бъдещия Общински съвет в Хасково? Дали някой от кандидатите за кмет ще успее да направи мнозинство?

- По отношение на Общинския съвет още от сега е ясно, че никой кандидат за кмет няма да има собствено мнозинство. Очаквам мнозинствата да бъдат плаващи. Диалогичността, умението за ефективна комуникация ще бъдат решаващи. В моята ежедневна работа, без да притежаваш такива качества няма как да си успешен.

- Всъщност, какви според вас основни качества трябва да притежава един успешен кмет?

- За мен основните характеристики на един успешен градоначалник са: Компетенции по основните политики на общината, социална чувствителност към ежедневните проблеми на гражданите и лидерски качества – да формираш визия за града, да предлагаш решения, да носиш отговорност за тях и да умееш да ги довеждаш докрай.

- Направи впечатление, че по време на предизборната кампания и в срещите с граждани активно участваха и кандидатите за общински съветници от листата на БСП?

- Участвал съм в седем кампании, но никога е нямало такова активно участие на цялата листа, както сега. Като се започне от разработването на програмата, през подготовката и участието в срещи, през изработването на експертни становища по проблеми, поставяни от гражданите, при дискусии - със своите професионални позиции. Това е един сериозен и мотивиран екип, с който се гордея, и на който разчитам.

Листата на коалиция „БСП за България“ е обновена, в нея влизат хора с различни професии, заедно с нас са представители и на нашите коалиционни партньори. Има представители на различни поколения и гражданската квота.

Вярвам, че гражданите могат да разпознаят общинските съветници – „наемници“, които през последните двадесет години минаха през целия политически спектър на града, подставените лица проводници на корпоративни интереси, които вече десет години смучат финансите на общината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET

Хороскоп за 07.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
07 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
07 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
07 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
07 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
07 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
07 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
07 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
07 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
07 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
07 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
07 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
07 юли 2020
Последни новини