От х:

Днес в x:

БСП стартира своята кампания в очакване на оспорвана надпревара

Изображение 1 от 32

    “БСП за България” снощи даде старт на своята предизборна кампания.

    На откриването социалистите представиха кандидата си за кмет за Община Димитровград, кандидат-кметове на малки населени места и листа за общински съветници, които се включват в предизборната надпревара на 27 октомври.

    В приятелската атмосфера и препълнена зала, представителите на Коалиция „БСП за България“ излъчиха своите послания, изразявайки надежда, че оспорваната надпревара до изборите на 27 октомври ще премине в състезателен дух, водена от добрите идеи и зачитане свободата на избор. Номера, под който ще се яви местната левица на изборите, е 56 в бюлетината за кмет и общински съветници.

    'На изборите излизам с убеждението, че кметът е преди всичко стопанин и носи отговорността и грижата за всички. Разчитам на своя опит и на подкрепата на своите колеги - бъдещите общински съветници да видим Димитровград отново дом за нашите деца и внуци. Определям следните преоритети в бъдещата си работа: подпомагане на малкия и средния бизнес в общината, защото от него започва стабилното развитие на обществото, чрез прозрачност на процедурите за обществени поръчки и разпределението на бюджетните средства. Необходима е и програма за подкрепа на младите работещи и социалноосигуряващи се семейства. Това ще подобри качеството на живот и направи общината по-добро място за живеене. Други приоритети, за които ще работя, са съхраняването на българската духовност, спорта и нова перспектива за промяна, от която имат нужда жителите на общината." С тези думи се представи кандидат-кметът на Коалиция “БСП за България” Георги Стайков.

    На форума се представиха и всички 22-ма кандидати за общински съветници на Коалиция “БСП за България”. Първи в листата е Койчо Николов, председател на Общински съвет на БСП Димитровград. Той представи себе си и гарантира, че в негово лице гласът и нуждите на гражданите от града и общината ще бъде чуван и ще прави всичко по силите си техните проблеми да бъдат решавани.

    Втори в листата на БСП е кандидат-кметът Георги Стайков, след него е подреден досегашния общински съветник Тодор Тодоров, който е на 49 г., старши учител в ПЕГ “д-р Ив.Богоров“ и член на Общински съвет на БСП. Той заяви, че с опита натрупан в годините, смята че ще продължава да бъде полезен на младите и ще продължи да работи в сектор образование, така че училищата и детските градини в общината да имат не само добра визия, но и качествено образование.

    На четвърто място в листата е Пламен Панев, който е на 36 г.и е председател на Младежко обедининие на БСП в Димитровград. Той заяви, че като млад човек ще работи за младите хора и ще се стреми към надграждане на вече постигнатото, за по-добрия живот на жителите на града и селата в общината.

    Петото място в листата на социалистите е за Николай Янев, управител на „Волта“ ООД, член на УС на Асоциация за приятелство България- Куба, член на УС на Българска асоциация каучукова промишленост, член на УС на Сдружение на ловджиите и риболовците Димитровград и Българо-китайското дружество. Янев заяви причините, поради които участва в листата, една от които е кандидатът за кмет Георги Стайков, с който са били заедно в детската градина и за него той е много коректен човек и добър професионалист и е убеден, че Стайков ще оправдае доверието и очакванията на гражданите на общината. Другата причина, за която ще работи Янев, ако бъде общински съветник в следващия парламент е, да се развие и възстанови плувният комплекс  "Кораба" в парк Марица и да се захрани с минерална вода от общинската концесия, която се намира само на 14 км. от града и това според него ще бъде много по-малка инвестиция от ремонта на централната алея на Димитровград за над 5 милиона лева. Другата основна кауза, за която ще работи той е да не се допусне изгарянето на отпадъци от местния ТЕЦ, които да троявят въздуха, водата и почвата на десетки километри от Димитровград.

    Останалите кандидати в листата на Коалиция “БСП за България” са:

    Ангел Георгиев – 36 г., висше, бакалавър, стопанско управление, земеделски производител, зам.-председател на ОбС БСП Димитровград, кандидат за кмет на с.Горски извор

    Бончо Димитров – 62 г., средно специално образовани, разработка на полезни изкопаеми, КиП и автоматика, член на ОбС на БСП Димитровград, кандидат за кмет на с. Радиево

    Сашо Спасов – 56 г., висше,магистър, филология, член на ОбС на БСП Димитровград

    Иван Караиванов- 53 г, висше, магистър минерални технологии, управител „Кеприкорн“ЕООД, застраховател, зам.председател на ОбС на БСП Димитровград

    Иван Ганев – 38 г, висше, магистър, технология на силикатите, инж. качество в „Язаки“ , член на ИБ на ОбС на БСП Димитровград, председател на БАС Димитровград

    Румяна Димитрова- 48 г., ср.спец.образование, кулинар, инкасатор, секретар на ОПО на БСП гр.Меричлери,член на ОбС на БСП Димитровград

    Недялко Бялков- 36 г.,средно, студент, Публична администрация, технически контрольор, член на ОбС на БСП Димитровград

    Тичло Тилев – 69 г., висше, жп-транспорт, член на ОбС на БСП Димитровград

    Валентина Статева – 52 г. висше, магистър история, старши учител в с.Ябълково

    Владимир Николов – 58 г. висше, магистър, ПУБ, икономист, председател на контролна комисия към ОбС на БСП Димитровград

    Пенка Атанасова – 61 г. средно, машинопис и кореспонденция, домакиня

    Иван Пальонов – 62 г., висше, лекар МБАЛ „Св.Екатерина, МЦ Димитровград

    Надежда Андреевска – 57 г., висше, магистър , ПУП, директор детска градина, член на ОбС на БСП Димитровград

    Саша Панева- 62 г, средно, кродавачконсултатн, кандидат за кмет на с.Брод

    Антон Димитров- 38 г., ср.спец, двигатели с вътрешно горене, ел заварчик ТЕЦ „Марица-3“Димитровград

    Веска Божинова- 62 г. ,висше, българска филология, учител педагог с.Крепост

    Никола Николов – 57 г., висше военно, капитан от българска армия, кандидат за кмет на гр. Меричлери

    На форума присъстваха и се изказаха приветствие, пожелания и насоки и народните представители на левицата от региона Виолета Желева, Смиляна Нитова и Никола Динков.

    КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Последни новини