От х:

Днес в x:

Кражбите в димитровградско: от бурканчета с пюре до автомобил

Няколко кражби са регистрирани на територията на община Димитровград през последните няколко дни, съобющават от областната дирекция на МВР.

На 28.07.2019 г., около 17.10 ч. в РУ Димитровград е получен сигнал за разбито мазе в гр. Димитровград, на ул.“Кап.Петко“, собственост на 52 годишен мъж от града. Автопатрул при РУ Димитровград, непосредствено до блока са задържали извършителя на деянието, многократно криминално проявения за кражби 41-годишен димитровградчанин. 

При извършената  проверка е установено, че лицето носи завити в перде 1 бр. контактор, 1 бр. пакет с малки захарчета, 2 бр. бурканчета от по 350 гр. с домашно пюре, 1 бр. нова волейболна топка и стара батерия за мивка. По случая е образувано бързо производство. Задържан до 24 ч. в РУ Димитровград.

В РУ Димитровград е получен сигнал от 67 годишен мъж от гр. Меричлери, за извършена кражба на автомобила му марка „Фолксваген Голф“, оставен без надзор пред дома му и с контактен ключ на таблото. След проведени оперативно-издирвателни мерки от служители на РУ Димитровград са установени извършителите на деянието, а именно - малолетни лица от гр. Меричлери на 10 г. и 12 г.

Децата са оказали съдействие на полицията, като са посочили местонахождението на автомобила. Същият е открит в слънчогледова нива в близост до язовир „Длъгнево“. МПС е върнато на собственика без материални щети. Работата по случая продължава.

Отново в Димитровград, на ул. "Първи май", чрез отваряне на комарник, от вътрешния перваз на прозореца на апартамент, е извършена кражба на 1 брой мобилен телефон, собственост на 42 годишен мъж от града. По случая е образувано  досъдебно производство по описа на РУ Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини