От х:

Днес в x:

13 °C

Руската АЕЦ Калинин спря три от четирите си енергоблока

На 18 юли сутринта стана известно, че на АЕЦ Калинин в Тверския регион са затворени три от четири енергоблока. Те са изключени в 5:02 московско време, когато се задействала защитата. Общото намаление на работоспособността на АЕЦ в резултат на това възлиза на 3 GW.

Както се посочва съответната диспечерска служба в град Удомля, където се намира станцията, първият, вторият и четвъртият енергоблок са изключени. Другият - трети енергоблок, остава в експлоатация. Няма последствия за потребителите след спирането на блоковете. Електроснабдяването е възстановено за сметка на резервите.

Радиационният фон е нормален, няма повреда на оборудването на самата станция.

Енергоблоковете са изключени от мрежата поради прекъсване на електропровода вследствие на късо съединение в един от трансформаторните ключове, съобщи Росенергоатом, като отбелязва, че изключването на енергийните блокове от мрежата не е свързано с експлоатацията на основното оборудване на централата.

Информацията за късо съединение е потвърдена от руското Министерство на извънредните ситуации.

Диспечерската служба на станцията отбелязва, че четвъртият блок е спрян поради пробив на уплътнителя на кондензатора на турбина № 2.

АЕЦ “Калинин” е клон на “Концерн Росенергоатом” АД. Има четири енергоблока с водно-охлаждащи енергийни реактори (ВВЕР-1000) с инсталирана мощност 1000 MW всяки.

Енергийният агрегат № 1 е пуснат в експлоатация през 1984 г., енергийният блок № 2 през 1986 г., пускането в действие на енергийни блокове № 3 и № 4 е осъществено съответно през 2004 и 2011 година.

През 2016 г. е възникнало късо съединение в електрообзавеждането на енергоблок № 3 на АЕЦ Калинин по време на ремонтни работи. В резултат на инцидента двама души били ранени и хоспитализирани.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Доказали сте на себе си и на света, че никакви трудности не могат да ви откажат от посоката, която сте избрали да следвате. Това ви качество привлича към вас силните на деня и отваря възможности с широк периметър. За някои денят се свързва с уреждане на битови въпроси или промяна на местоживеенето.
23.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е конкретен въпрос, свързан с деловите ви ангажименти да ви струва усилия днес. Ще се справите и ще получите заслужени овации от околните. Не пренебрегвайте семейните си ангажименти. Точно сега близките ви се нуждаят от вниманието ви. Правите големи планове за седмицата, предстои ви немалко работа.
23.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Най-после ви се отдава възможност да свършите нещо, което отдавна отлагате. Нека това бъде приоритетът ви през този ден. Бъдете сигурни, че постигнатия резултат ще ви зареди с усещане за добре свършена работа и добро самочувствие. Постарайте се да се съобразявате повече с желанията на околните и да не преследвате единствено личните си интереси.
23.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Не се плашете от трудностите, които е възможно да ви съпътстват днес. Те няма да са в състояние да разрушат граденото от вас в продължение на дълго време. Изчакайте по-благоприятен момент за активни действия, а докато го правите вършете нещо полезно.
23.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Колебаете се между няколко възможности, от които можете да избирате. Имате конкретни идеи и сега е момента да преминете към осъществяването им. Имате късмета да попаднете на човек, който също се нуждае от вас. Бъдете внимателни при разговор с близък приятел. Твърде възможно е да кажете нещо, за което после ще съжалявате.
23.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
С подходящите хора денят ви ще е приятен и емоционално наситен. Предстои да научите добри вести, имащи отношение към живота ви, вашият и на близките ви, свързани със семейството и дома. Бизнесът, пътуванията и образованието също влизат в плановете ви. Няма да сте безразлични и към сигналите, идващи от другия пол.
23.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви добра новина. Изживейте мига пълноценно и не се натоварвайте с мисли за грижите и несгодите ви. За да се справите по-добре с проблемите се доверете на най-близките си хора. Наред с активността си ще се наложи и вие да направите компромиси. Това едва ли ще е по вкуса ви, но трябва.
23.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вътрешното ви усещане за нещата ще ви насочи в перспективна посока на действие. Имате финансовата възможност да организирате пътуване и нечие тържество. Семейството очаква от вас повече активност по отношение на планирано вече начинание. Ако сте лоялни бизнес-партньори не бива да се тревожите за изхода на търговска сделка.
23.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес избягвайте споровете, има вероятност да влезнете в дълбоки противоречия и това да помрачи отношенията ви. Със спокоен тон ще ви се отдава по-лесно да решавате въпросите, които ви вълнуват. Желанието ви да общувате и да създавате нови познанства ще се засили, а и времето ще благоприятства това.
23.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Умората и стреса ще ви накарат да се ориентирате към активна почивка. Подходящи занимания с хората, които ви помагат да се отпуснете са измежду добрите възможности, но ще има и такива, които ще се посветят на идея, обещаваща да е печеливша. Внимателно изпипвайте детайлите и ще постигнете резултати.
23.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Някои от вас се сблъскват с проблем, който са пренебрегнали преди известно време и сега трябва да го решат. Не се притеснявайте от грешки, защото рано или късно ще успеете да се справите. Можете да се доверите на свой близък, който има достатъчно опит. Намерете повече време за почивка и разтоварване.
23.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес разчитайте на себе си и не се впечатлявайте особено от забележките си на околните. Поведението ви може да породи желание у някои за дистанция, но това да не ви тревожи. Гледайте си работата и ще постигнете повече. С наличните финанси ще успеете да покриете повече от нуждите си. Вечерта се отпуснете и задоволете желанията си.
23.09.2019
Последни новини