От х:

Днес в x:

ОПГ в ДФЗ. Служител, роднина на Миню Стайков, раздал 1,8 млн. заеми

Специализирана прокуратура е привлякла към наказателна отговорност петима служители в Държавен фонд „Земеделие“ днес, 17 юли.

Четирима от тях са обвинени за извършено в съучастие длъжностно престъпление (по чл.282, ал.1 от НК) - неизпълнение и нарушаване на служебните им задължения при обработката на заявления пред фонда за финансово подпомагане на еднолични търговци, свързани с обвиняемия по делото срещу Миню Стайков и други 7 лица.

Петият служител на Държавен фонд „Земеделие“ е привлечен като обвиняем за участие в ръководената от Стайков организирана престъпна група (престъпление по чл.321, ал.6 от НК).

Сред обвинените лица е и заместник-изпълнителен директор на Държавния фонд “Земеделие“.

Трима от обвинените са дали подробни обяснения и са съдействали максимално на воденото наказателно производство. На тях са определени мерки за неотклонение „Парична гаранция“, съответно в размер 26 000 лв., 10 000 лв. и 7000 лв. Другите двама двама обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, през които ще се събират други доказателства и ще се преценява каква мярка за неотклонение да им бъде определена. На петимата привлечени служители са наложени забрани за напускане на страната.

Един от обвинените е раздал през последната година с договори за заем общо 1,8 милиона лева на търговски дружества, в т.ч. на дружества, предлагащи бързи кретити. От същото длъжностно лице са иззети и два луксозни автомобила, единият от които брониран Мерцедес, който е бил оставен на съхранение в гараж в дома на Стайко и Миню Стайкови в столицата. Същото длъжностно лице е в родство по сватовство със Стайкови.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ви
    Винпром
    1 0
    18:58, 20 апр 2020
    Цялата ни система е шуробаджанащина.Всичко е по наследство в тая държава като митничарите.За милиони няма закони,за кокошка няма прошка...
Последни новини