От х:

Днес в x:

Дечко Петков отчита първото шестмесечие на тази година

В изпълнение на Закона за местната администрация и местното самоуправление, председателят на Общинския съвет в Първомай, Дечко Петков, отчита дейността си през първото шестмесечие на годината. За този период са проведени 6 редовни заседания и са приети 48 решения.

От януари до края на юни 2019 година са постъпили 128 предложения от кмета на общината, зам.-кметовете, кметовете на кметства, молби от граждани и юридически лица. Тези материали са резолирани, обсъдени в заседанията на постоянните комисии и голяма част от тях са трансформирани в актове на Общинския съвет.

Едно от решенията е върнато от Областният управител Здравко Димитров заради частична незаконосъобразност. След промяната му Областният управител отново не приема решението и е образувано Административно дело. Решението засяга отпускането на временни безлихвени заеми от кмета на общината за плащане на проекти, финансирани със средства от ЕС. Според Димитров кметът не е компетентен да извършва тази дейност и тя е възможна само с решение на ОбС.

Проектите за решения са разглеждани на заседания на Постоянните комисии,се казва още в отчета. В изпълнение на едно от най-важните правомощия на висшия орган на местно самоуправление, Общинският съвет, приема бюджета на Първомай за 2019 година. На последното заседание, през месец юни, той е изменен с цел отпускане на безлихвен заем за изпълнение на проект в Медицински център I, който ще подобри състоянието на сградата.

От януари до юли са приети 4 програми за развитие на общината в областта на разпореждането с общински имоти, закрилата на детето, туризма и за развитие на социалните услуги.

Най-голяма част от приетите решения са в сферата на управление и разпореждане с общински имоти – 14 на брой.

В края на отчета си председателят Петков изразява надежда с диалог и самокритичност в оставащата малка част от мандата да се върви напред в изпълнение на задълженията на общински съветници.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Бр
    Браво
    19 -1
    13:05, 8 юли 2019
    По правдоподобно би звучало....Отчет за нищо несвършеното от Общинския съвет...но пък добре заплатено !!!
  • 2
    Ма
    Мамалев
    16 0
    13:29, 8 юли 2019
    "Имахме си куче Гошо, някаква ******. Този Гошо скочи лошо на един от тия" /Групата на Вълчев/
    • Ле
      Леле мале
      7 0
      09:22, 10 юли 2019
      Стига с тия. На ония скочи друга ******. Викат и "Кет" - порода "Първомайски самоед"
  • 3
    Па
    Парцалев
    13 0
    22:57, 8 юли 2019
    Гошо е ******, ама е от тия дето с език като излиже задника на Господаря си осигурява златната кутия.
    • Ей
      Ейййй
      0 0
      22:22, 11 юли 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
    Ев
    Евгени Минчев
    4 -1
    18:08, 9 юли 2019
    Съболезнования! Първомаец не успя да получи Европейска титла въпреки неговите напъни. Мистър Гей на Европа стана Александър!
Последни новини