От х:

Днес в x:

Кола премаза дете на паркинг във Варна. Вестниците в неделя

24 часа

Затворена тоалетна уволни полицейски шеф

Навръх имения си ден шефът на 6-о РУ в София Петър Василев влезе в новините по всички грешни причини. След скандал в заведение той уринирал в храстите му.

Василев и негов приятел спрели пред заведение фолксвагена на висшия полицай на драйв тру (спираш и поръчваш, без да напускаш автомобила - б.а.) и от прозореца питали за тоалетната. Обяснили им, че заведението е затворено, а Василев се ядосал. Почнал да буйства и уринирал в храстите. Служителите сигнализирали на охраната, а Василев потеглил с колата си.

Бил спрян на бул. "България" от екип на Пътна полиция, но отказал проба за алкохол. Затова му издали бележка да се яви на кръвен тест в болница. След като не го направил, му е съставен акт за установяване на административно нарушение, шофьорската му книжка е отнета за 2 години, а колата му е дерегистрирана за 12 месеца, обясни шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Той посочи, че по негово предложение Василев е отстранен от длъжност и е образувана дисциплинарна проверка.

Труд

Кола премаза дете на паркинг във Варна

Автомобил с чуждестранна регистрация премаза и уби дете на паркинг във Варна. Тежкият инцидент станал около 17 ч пред ресторант в Морската градина, съобщиха от полицията.

Колата блъснала детето при маневра, а ударът се оказал фатален. На място текат действия по разследване на обстоятелствата около произшествието, изясняват се причините за него, уточниха от полицията.

Монитор

Трима столични лекари в групата за фалшиви ТЕЛК решения

Служител на МВР, който се е представил за клиент на организираната престъпна група за издаване на фалшиви ТЕЛК решения, минал е през цялата верига на незаконната услуга и е платил исканите суми, осигурени от МВР, е разкрил дейността на престъпната група, обясни заместник главният прокурор Иван Гешев: "Този служител на МВР е платил капаро, крайна сума и е получил решение на ТЕЛК, че е с 50 процента нетрудоспособност, но той е здрав".

Гешев добави, че по този начин е разкрита дейността на организираната престъпна група от трима лекари и посредник, като от ГДБОП са установени данни за над 100 случая за издадени фалшиви ТЕЛК решения от групата в София.

Стандарт

Строител врътна ограда на градинка в Младост 1

На 27 юни 2019 г. Столичен общински съвет гласува единодушно (отменяйки решение 886 от 20.12.2018 г.) отмяна плановете за застрояване, касаещо строителството на улица и свързано строителство на 3 сгради: хотел, жилищен блок и сграда за обществено обслужване пред бл. 73 в Младост 1.

Днес 29 юни 2019 г. инвеститора в лицето на Гергана Симова (Джи Ти Строй) постави ограда на поземления си имот. Това е явна демонстрация на незачитане на СОС и тяхното вече прието решение да бъде спрян строежът, съобщиха в изпратена до медиите позиция жителите на околните блокове.

Сега

Властта хвърли вината за катастрофите само върху водачите

96% от катастрофите през 2018 са станали заради нарушения на водачите. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на кръгла маса "Ефективни модели и инструменти за повишаване на безопасността на транспортната система", цитирана от Фокус. Според нея темата за пътната безопасност касае цялото общество. "Най-важно е да разглеждаме темата в нейната цялост и да анализираме всички елементи - водачи, инфраструктура, превозни средства. Когато говорим за пътна безопасност, неминуемо се фокусираме върху пътнотранспортните произшествия", посочи Аврамова.

Капитал дейли

Как България ще бори климатичните промени с дървесина

Дървесина и въглища. Това е отговорът на България на предизвикателствата на новото време. Звучи абсурдно, но вместо на изграждането на нови фотоволтаични и вятърни паркове България ще заложи на изгарянето на дървесина, за да изпълни новите цели на ЕС за възобновяемата енергия. Това е записано в Националния план за енергетиката и климата до 2030 г.

В документа, който миналата седмица беше върнат с критики от ЕК, страната планира да намали дела на слънцето и вятъра в производството на електричество, като същевременно залага увеличение на използването на биомаса от горите с 50%. А, да - и възнамерява да гори въглища още 60 години.

Дума

Каракачанов в спор с президента за сделката с изтребителите

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов влезе в задочен спор с президента Румен Радев по темата за сделката за F-16. Снощи, в предаването "Панорама" държавният глава подробно обясни какви са параметрите на сделката и че офертата на американците е за 3,45 млрд. лева, които трябва да се платят авансово. Радев предупреди, че ако българското правителство преговаря за сваляне на цената, това ще ореже боеспособностите на самолетите. Не ни трябва самолет за авиошоу, каза още президентът.

Каракачанов коментира днес, че цената на изтребителите е 2,2 млрд. лева и че той не знае откъде президентът има друга информация. Още преди десет дни ние сме му изпратили предложението за договор, добави вицепремиерът пред журналисти в Троян. Каракачанов държи на тезата, че в договора със САЩ ще има определени корекции. По думите му изобщо не било лесно да се правят такива сделки и да се реши проблема с модернизацията на армията ни. Ако било толкова просто, президентът, по думите му, е трябвало да го направи докато е бил командващ ВВС.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини