От х:

Днес в x:

16 °C

Николай Банев се оплака от нечовешки условия в ареста

Специализираният наказателен съд остави в ареста Николай Банев. Бизнесменът поиска по-лека мярка, тъй като е изчислил, че стои в ареста осем месеца, без да е внесен обвинителен акт.

Съдът обаче не призна срока, в който Николай Банев е бил в ареста във Франция. Решението може да бъде обжалвано на 4 юли пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Пред БНР Банев съобщи, че той и неговата съпруга са изпратили писма до правосъдния министър и омбудсмана за лошите условия в килиите.

"Не може в евросъюзническа България хора да се държат в такива условия. Там са нарушени основни човешки права и то на хора, напълно невинни до доказване на противното. Няма въздух, няма светлина, няма слънце, няма топла вода, тоалетната е в стаята с три-четири човека, фините прахови частици са смесени с едри прахови частици, мухъл, влага, цялата флора и фауна е там, на разположение на арестантите. Добре, че хора като нас имат възможност да полежат в тези нечовешки условия, за да могат да мотивират поне част от институциите да си свършат работата“, коменитира Николай Банев.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Хи
  Хиената
  28 -2
  09:50, 27 юни 2019
  Най-хубавото е ,че има двама роми манафи при теб в килията. Иначе ги уволнявахте хиляди хора от заводите и връщахте работещите машини за скраб. Ще става и по-лошо за теб , ако не дадеш паричките бойко ще ти шибни едно инфарктче или инсултче! Еша му няма за такива работи.
  • Ан
   антимишок
   10 -1
   15:32, 27 юни 2019
   Мислиш ли че ако паричките не бяха свършили Банев щеше да лежи в затвора?!
 • 2
  На
  Наблюдател
  18 0
  12:15, 27 юни 2019
  Всичко се плаща на този свят - по различен начин!
 • 3
  Го
  Голям Балама
  14 -1
  17:03, 27 юни 2019
  Когато излъгахте десетки хиляди българи чрез приватизационният си фонд, когато фалирахте всичко което купихте на безценица, прададохте машините, съораженията и терените и оставихте хиляди българи без работа, целият този грабеж човешки ли беше, за да искате човешки условия в ареста?
 • 4
  Bo
  Borgir
  11 -1
  17:48, 27 юни 2019
  ГА яде кюфтетата не рева. Ще киснеш в ареста и нема да се правиш на VIP!
 • 5
  А какЕвгения как се чувства в ареста как се подмива щото в двореца им тя имаше златна тоалетна чиния с подмиващо устройство автомат --японско производство за хиляди евра Сега като циганките сигурно с месец не се мие мръсницата

Хороскоп за 26.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще вземате решения и ще следвате хода на изпълнението им, без да налагате мнението си. С действията си ще покажете на околните, че не търпите възражения, но без да влизате в открит спор или конфликт. Това го можете, но бъдете по-сговорчиви, за да не оставяте съмнения след себе си.
26 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настоявате прекалено много за нещо, което не е най-доброто което можете да направите за момента. Скоро ще ви се отдаде чудесната възможност да промените работата си към по-добро. Възползвайте се навреме и оставете настрана прекалено трудоемките си планове. В личен план ще ви се наложи да промените мнението си по определен въпрос.
26 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте много продуктивни, особено що се отнася до творческата дейност. Ако имате възможност, изберете занимания, които изискват по-голямо уединение и концентрация. Не упреквайте другите за дребните си несполуки и не забравяйте да се усмихвате. Можете да направите вечерта си много приятна.
26 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не пропускайте да насърчите онези, които се нуждаят от подкрепата ви. Създавайки творческа атмосфера около себе си, ще работите в синхрон с колегите и ще бъдете по-благосклонни на компромиси. Срещи и не провокирани покани ще направят деня ви вълнуващ, а намеренията окуражаващи.
26 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес получавате предложения да се заемете с нови дейности, но ще трябва да прецените как това ще се съчетае с настоящата ви работа. Въпреки желанието ви да се включите активно, най-добре ще е да изчакате по-благоприятен момент. По постъпвайте лекомислено относно проблем в отношенията с ваш близък човек. Необходимо да изясните добре ситуацията.
26 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не ви липсва самочувствие и подхождате доста уверено към непривична за вас сфера. Справяте се доста добре и това няма да остане незабелязано. Проблеми с държавната администрация може да ви поизнервят следобед. Не възлагайте големи надежди на обещана ви подкрепа. В последния момент може да се окаже, че ще трябва да се справите сами и това може да обърка плановете ви.
26 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Повечето от работата, която ще свършите през този ден ще бъде подготвителна за нещо голямо в близко бъдеще, така че не се разочаровайте ако не получите реални резултати още днес. Имайте търпение и по отношение на колегите си, не изисквайте прекалено много от тях, тъй като това би могло да породи нежелани конфликти. Изненадайте любимия човек.
26 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес на работното място ви очакват доста неща за вършене, но това едва ли ще се окаже проблем предвид голямата ви работоспособност през този ден. Впечатлявате околните с организираността си и целенасочените си действия. Постарайте се да не пренебрегвате уговорките си към близки хора заради професионални ангажименти, това ще ви създаде само главоболия.
26 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мнозина от вас ще се съсредоточат върху работата си. Налага се да изясните много неща преди да предприемете каквото и да било. Опитайте се да не се поддавате на внушения и чуждите емоции, пък били те и положителни. Това до голяма степен ще ви натовари и отклони от пътя.
26 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отнесете се с повече отговорност към себе си, има върху какво да се замислите. Подобрете отношението си към хората, които ви обичат, и без които не можете. Храните очаквания, които е възможно и да не се случат. Заложете на сигурното, то ще ви донесе повече удовлетворение, ако работите върху развитието му.
26 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Авторитетът ви днес значително нараства. Деловите ви ангажименти ще приключат успешно с много добър финансов резултат. Успявате да се справите по блестящ начин с въпрос, който отдавна вълнува и хората около вас. Имайте повече доверие на човек от обкръжението ви, още повече, че той отдавна го е заслужил.
26 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Включването ви в дългосрочен проект поддържа кондицията ви в добра форма и това си личи. Използвайте позициите си, за да защитите интересите си, ако това се наложи, но го направете дискретно, за да не си навличате нечий гняв. Ще отбележите напредък в усвояване на нови знания и повишаване на квалификацията си.
26 май 2020
Последни новини