От х:

Днес в x:

21 °C

Местан: Не съм виновен за тази катастрофа, за да имам притеснения

Не съм виновен за тази катастрофа, за да имам притеснения, които да доведат до мисъл за укриване. Това заяви в студиото на bTV лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан, който участва в катастрофа със загинало 6-месечно бебе. Към момента Местан е обвиняем за причинител на инцидента.

"Естествено е, че тая травма няма да отмине никога. Да споделя, че ако има зрители, които продължават да виждат в мен виновникът за смъртта на 6-месечното бебе, не се сърдя на зрителите. Това убеждение е насадено у тях с редица фалшиви новини. Идвам със спокойна съвест, продължавайки да изпитвам страдание. Едно е страданието, друго - чувството за вина. Няма да поема чужд грях и чужда вина". Това заяви Местан в отговор на въпроса: "Как сте".

"Платих 10 000 лева гаранция, независимо, че можех да не я платя, защото решенията на съда за отмяна на гаранцията са окончателни", заяви в своя защита политикът, обвинен за катастрофата.

В студиото той извади флашка, на която твърдеше, че от социалните медии е извадил записи, на които бащата на загиналото дете шофирал като камикадзе. Според политика, записите вече били изтрити, но от партията му ги свалили и на друг носител, не само на флашка.

Към момента Местан има международен паспорт и може да пътува в чужбина. "Ще окажа съдействие, не съм виновен за тази катастрофа за да имам притеснения, които да доведат до мисъл за укриване", заяви той.

"Не разбрах обвинението. Не ми е предоставено дори минимално доказателство за вината ми. На мен ми бе предоставено обвинение на втория ден без да съм извършил нарушение. Картината на катастрофата е предоставена превратно", убеден е Местан.

Този процес вече е несправедлив в своята досъдебна фаза, допълни Местан.

Той коментира предоставената информация от говорителя на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова за 15 различни пътни нарушения като: "квалифицирана клевета".

Арнаудова каза, че от СДВР не са намерили Местан на адреса, на който е обявил, че живее и за това не му е връчено предходното прокурорско постановление.

"Това, което чухме, е квалифицирана клевета. Тя говори за 15 нарушения от 2013 г. насам. Ако това е вярно, няма да си поискам книжката обратно, но ако това е клевета, тя трябва да си понесе отговорността", заяви политикът.

От думите му стана ясно, че възнамерява да съди говорителя на прокуратурата след като получи фишовете от още 7-8 областни дирекции на МВР. В тези фишове се твърди, че нарушенията, за които бе споменала говорителя на Цацаров са били от ДПС и колата, с която са направени, е била поверена на бившия организационен секретар и настоящ лидер на партията - Мустафа Карадайъ. "Това не е лъжа, а е квалифицирана клевета, за която в България се носи наказателна отговорност", каза Местан.

Той изчете един фиш за пътно нарушение, станало на 15 юли 2015 г. в 22:55 мин. в София срещу Румънско посолство от кола с номер СА 2906.
"Мога да докажа къде съм бил в тази секунда и това е отразено в протоколите на НСО. От 2013-15 г. нямам секунда управление на превозно средство - това са коли, собственост на ДПС. Тази кола е управляван от Мустафа Карадайъ или негов шофьор. Когато една прокуратура приписва нарушение на ДПС върху председателя на ДОСТ - е изпълнение на политическа поръчка", каза Местан. Това е автомобила на тогавашния организационен секретар и настоящ председател на ДПС, категоричен е лидерът на ДОСТ.

Прокуратурата ли не знае, че за този период Местан е охраняван от НСО. Кой е карал тези коли, може ли да се докаже - не е моя работа, допълни той. Местан призна, че има нарушение далеч преди 2013 г., но това не го правело пътен рецидивист.

Според него на председателя на ДОСТ се приписват нарушения. Причината за това била силната кандидат-европейска листа на партията му.

Местан обясни, че катастрофата не е била в платното на другата кола, а в платното на Местан, че другата кола няма спирачен път.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
07 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
07 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
07 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
07 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
07 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
07 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
07 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
07 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
07 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
07 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
07 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
07 юли 2020
Последни новини