От х:

Днес в x:

Заработи новият Бабин пазар в Димитровград – кметът и областният си напазаруваха

    На пълни обороти в 6: 00 часа тази сутрин заработи новоизграденият Бабин пазар. Работно време на пазара е от 6: 00 до 21: 00 всеки ден.

    На обиколка и за да разговарят с продавачи и клиенти, днес дойдоха кметът на Димитровград Иво Димов и областният управител на Хасковска област Станислав Дечев. Кметът на града се здрависа с почти всички работещи на пазара и потърси тяхното мнение за новия му облик.  Продавачите на тържището изразиха своята удоволетвореност от направеното и че е имало непрестанни консултации от страна на общинска администрация за това,  как да изглежда новият пазар.

    Средствата за рекоснтрукцията и модернизацията на пазара бяха малко на 1 милион и половина лева, осигурени от Министерския съвет. Средствата бяха гласувани в края на 2017-та година със съдействието на Цветан Цветанов, за което кметът Димов изказа благодарности пред медиите. С много усилия и решаване на проблеми на място са протекли строителните работи,  заяви кметът,  той изрази удоволетворение от крайния резултат, но по-важно за него е заявеното задоволство и изказаните поздравления за свършената работа от търговците и гражданите на града, по време на днешната обиколка. Все още има дребни пропуски и проблеми, но те ще бъдат отстранени своевременно, гаранцията на фирмата изпълнител е достатъчно голяма, за да се отстранят всички забележки. Иво Димов заяви, че напълно се е съобразил с мненията и желанията на търговците до най-малките детайли,  като размера и цвета на пазарските маси. В новия пазар има изградено и видеонаблюдение.

    Има все още незаети маси и търговски помещения на пазара, като за тях ще се разиграе нов търг на 19-ти април, незаети са 11 маси и 3 обекта, от които 2 магазина за цветя и един, от който фирмата спечелила на миналия търг се е отказала.

    Обалстният управител Станислав Дечев заяви,  че е впечетлен от новото съоръжение и от факта, че е имало партньорство между дрържава, община и търговци за да се стигне до крайния резултат.

    Комично, но не на шега кметът Иво Димов заяви, че през неделния ден е гонил гълъби от тържището с метла в ръце. За гоненето на птиците,  които са се били настанали  под конструкцията, разказа и Ангел Колев – били са повикани специалисти, които с различни средства са се опитвали да отпратят пернатите.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ph
      Ph saxofonista
      9 -7
      15:16, 8 апр 2019
      Ето така се работи за гражданите!
      Честито за новата придобивка на димитровградчани!

    Още новини

    Последни новини