От х:

Днес в x:

Учениците от "Кирил и Методий" твориха, за да бъдат добри

Изображение 1 от 3

    По инициатива на МКБППМН, гр. Първомай и във връзка със зачестилите прояви на агресия сред подрастващите, учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Първомай участваха в конкурс за рисунка на тема „Пролет- живот без насилие”.

    В продължение на седмици децата твориха и говориха за добрите взаимоотношения, нуждата от приятелство и толерантност. В рисунките си те свързаха пролетта като символ на нежност, живот, промяна и ново начало с необходимостта на всеки един да бъде приятел, да вижда красивото, да подаде ръка на нуждаещ се, да обича и да се радва на живота. На много от творбите си те написаха своето послание да виждаме доброто и красивото около нас и казаха своето „не” на насилието и агресията.

    В кампанията се включиха ученици от първи до седми клас. С рисунките бе направена изложба във фоайето на училището. Жури в състав Мария Кьосева, секретар на МКБППМН, Ваня Найденова, училищен психолог, Елеонора Видева, начален учител и Светла Цветилова, прогимназиален учител класира най- добрите рисунки. На 8 април 2019 година бяха отличени и наградени малките творци. Първо място при учениците от начален курс бе за Милена Златкова Асенова от ІІІ клас, а при учениците от среден курс- Анелия Николаева Ангелова от V клас. Децата бяха зарадвани с игри, материали за рисуване и развиване на творчеството, учебни пособия, а класовете с най- голям брой участници в конкурса- І и V, получиха футболна топка и принадлежности за тенис на маса.

    Ръководството на училището в лицето на директора- г-жа Елена Добрева има идея подобни мероприятия, в които да се стимулира творчеството, изявата, дарбите и добрите прояви на децата, да се организират до края на учебната година в различни форми. В тази насока продължават и дейностите по различни проекти, в които училището участва.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини