От х:

Днес в x:

В Неделино стартира изграждането на първия парк в града, ще носи името на акад. Николай Кауфман

Изображение 1 от 3

    Днес кметът на Община Неделино Боян Кехайов, заедно с екипа си направи първа копка на новия парк в Неделино, който ще носи името на академик Николай Кауфман.

    Акад. Кауфман е Почетен гражданин на Община Неделино и откривател на уникалното двугласно пеене „неделински двуглас“, с което малката родопска община стана популярна пред света и допринесе за обогатяването на българското фолклорно богатство.
    Идеята за изграждането на първия и единствен към момента парк в общинския град е провокирана от лошото през последните години състояние на терена. Той се намира в самия център на Неделино, но е в занемарено състояние-изоставен и неприветлив.

    „Нашето желание беше да спрем огромните частни интереси за раздробяване и разграбване на това публично пространство, намиращо се в самия център на града! Огромното ми желание е терена пред бившето ученическо общежитие да се превърне в бъдеще в красиво, зелено и приветливо място за отдих и развлечения на хората, и да придаде на града ни реална модерна визия.“, каза кметът на Община Неделино при извършване на първата копка за новия проект.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      На
      Началната учителка
      0 0
      15:14, 6 мар 2019
      Оправете си заглавието! Знам,че сте грамотни, но бързате в писането.
    Последни новини