От х:

Днес в x:

"Атлетите" търсят средства за превръщането на склад в спортна зала

Изображение 1 от 2

    КФВС „Атлет“ започва кампания за набиране на средства за превръщането на склад в спортна зала.

    От няколко години треньори и родители търсят начин за подобряване условията за тренировки на отбора. Преди два месеца, на едно от отчетните събрания на клуба, бе дадено предложение да се намери подходящо помещение, което да се преустрои в тренировъчна зала, тъй като изграждането на нова такава е много скъпо и отнема време. Родители, треньори и членове на УС проучиха подходящи за целта места и след кратки консултации най-подходящ се оказа склад на „Булконс“ ЕООД, който с козметични ремонтни дейности, ще побере 6 корта за тренировки, съблекални , бани, фитнес, треньорски офис и пейки за зрители. Това ще даде възможност на града да бъде домакин на национални и международни турнири, балканиади и подготвителни лагери. Родители, фирми и приятели на клуба и децата са готови да вложат време и труд при ремонтните дейности.

    КФВС „Атлет“ е създаден през 1994 г. за 25 г. в клуба са тренирали едни от най-добрите бадминтонисти на България – Димитрия Попстойкова, Иван Русев, Благовест Кисьов, Красимир Янков, Радослав Симеонов, Диляна Петрова. Днес продължават да тренират деца с огромен потенциал, донесли много спортна слава на града, които имат голямото желание да продължат по стъпките на големите, но нямат нормални условия за тренировка. Техният брой е около 80 и са разпределени във всички възрастови групи – до 9, до 11, до 13, до 15, до 17, до 19. Тренировките им започват в 15 ч. и завършват късно вечерта – най-често в 22,00 ч., а по някога, когато се готвят за важни състезания и по-късно.

    „Всички сме влизали във физкултурния салон на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, споделят членове на Управителния съвет на клуба. Там сега тренират децата и знаем при какви условията – зимата вътре е по-студено отколкото навън, осветлението е изключително неподходящо и много слабо. А за това, че 15-20 деца трябва да играят на един корт няма въобще да коментираме.“

    Сумата необходима за ремонт е 130 000 лв. Имаме добрата воля за финансова помощ от страна на община Първомай, но силно се надяваме на помощ и от всички хора, с отношение към спорта, на бизнеса в града и на всеки, който иска в Първомай да има място, където децата да се занимават със спорт, да се учат на самостоятелност, упоритост, труд за постигане на целите и здравословен начин на живот.

    За целта е открита банкова сметка в банка ДСК –

    IBAN: BG48STSA93000025802390;

    BIC: STSABGSF;

    Име на клиент: КФВС „Атлет“

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (24)

    • 1
      Де
      Дедовия
      12 -3
      10:55, 6 фев 2019
      Ех,ако кметя не си отиваше...щеше да направи чудеса. Е, сега пак ще ги направи,но само на приказки,както е било винаги,но тази година ще са най-много , щот ще му е за последно кандидатурата
      • Юр
        Юрдан
        7 -2
        10:58, 6 фев 2019
        То комай без кмет ще оставаме, щото друг не се вижда на хоризонта
    • 2
      Та
      Таралеж
      19 -1
      10:57, 6 фев 2019
      Eй сега е момента шефовете на Булконс да отворят големите си сърца и да подарят една хубава готова зала на младите бадминтонисти
      • Въ
        Вълк
        15 -2
        11:24, 6 фев 2019
        Ти да не си луд бе. От бивш коституционен съдия и въоци около него вземал ли си пари. Те на собствените си работници едвам дават заплати та пари за спорт ще дадах. Мечтииииии.....
    • 3
      Оп
      Оптимист
      17 -3
      11:35, 6 фев 2019
      Това е добра новина. Най-после нещо за младите в града. Нека сега всички фирми в града да помогнат за тази добра клауза. И шапка свалям на треньорите Краси и Илиян, които имат упоритостта и търпението да подготвят ШАМПИОНИ!
    • 4
      Са
      Сашо Диков
      10 -9
      12:04, 6 фев 2019
      Не разбрах за атлети или за бадминтонисти търсим средства ? Това хале не става нито за един от двата спорта. Ще има да си удрят кратуните в тия греди,
    • 5
      Ба
      Бай Ваньо
      21 -5
      12:32, 6 фев 2019
      Много зле настроен народ в тоя град бе от шест коментара само един позитивен едни търсят повод да се заедат с кмета а други те го удариха на потигравки като неможене да дадете средства поне пожелайте успех а не ръсете глупости не разбрахте ли , че спорта е много важно нещо от живота .
      • Ба
        Бай Бай
        7 -4
        13:27, 6 фев 2019
        И правописа е важен .........
    • 6
      Въ
      въпрос
      15 -3
      12:56, 6 фев 2019
      А собствеността, на кой ще е след такъв голям ремонт?
      • От
        отговор
        4 -3
        07:32, 7 фев 2019
        Да дойдат и нас да направят ремонт за 130 000 лв. , имам място за игрище.
    • 7
      Пи
      ПИТАГОР
      9 -11
      13:56, 6 фев 2019
      Ся някоу жъ мъ убвини че съм бил злобар ама тая кочина за 130к лева не може да се превърне във всичко изброено по горе. Разбирам че мечтите/фантазиите на хората са по големи от самите хора но трябва да се гледа логично на нещата. Вместо да се правят грандиозни и помпозни неща много по лесно ще е чавдар от еспу-ту или росица от мту-ту да предоставят салоните си за тренировка просто и елементарно е. Най смехотворната част от слъзливите разкази по горе е че децата в салона на кирил и методий видите ли мръзнели ъм то хангар кой жъ гу утоплява за това не са мисли искали международни състезания не става за това има плоудиу хаскуу и темподобни големи градове. На нас ни трябва просто по широко помещение и това са двете налични които описах по горе. Иначе ако си спомняте едно време ангу беше залъгал тия наивници чи щял спортна зала да им прай до надлеза ама нъцки. Затова ползвайте това което имате а като си легнете да спинкате сънувайте големите зали големите победи и т.н.
      • Ан
        Аниним
        5 -2
        14:38, 6 фев 2019
        Салоните са ниски и не стават за този спорт колега
      • 12
        124
        14 -4
        14:40, 6 фев 2019
        Питагоре, селяндур смотан, ако един физкултурен салон стигаше да играят 20 деца на един корт нямаше да я има тази статия. За отоплението недей да "мислиш" (пиша го е кавички, сещай се защо). Ако не можеш и не искаш да помогнеш - по-добре си мълчи. Защото заради такива като тебе, дето само могат да казват кое как няма да стане, града се опразни. И тъй като по тази тема не си много компетентен, видно от киментара ти, по добре си вземи селяндурския изказ и "разсъждения" и се скрий....ти знаеш къде.
      • Пи
        ПИТАГОР
        9 -8
        14:56, 6 фев 2019
        Силно се нядявам да съм такъв какъвто ме описвате и залата да цъфне и върже ама няма да стане знайте го. Ве сте фантазьори и не знаете къде са намирате а салоните не са толкова ниски особенно но в мту-то все пак яз съм тамошен възпитаник и сичку в мт-уто ми е ясно. А за отоплението яз изобщо няма да мисля както и няма да намерите кой да мисли. Дано сичку да стане ама надали тува ви казвам ся а като мине време си спомнете за моите думи.
    • 8
      Си
      СИ
      6 -3
      15:24, 6 фев 2019
      Те си го знаят Питагоре ама мерака умирал последен.
      • 12
        124
        7 -7
        15:52, 6 фев 2019
        Питагоре и Си, пък вие сте аматьори и се намирате точно там, където ви е мястото....онова тъмното място (знам, че ще се сетите кое)
    • 9
      Си
      СИ
      5 -3
      20:19, 6 фев 2019
      124 да си реалист няма нищо общо с песимист ,а още по малко с наивник.Смешно е в 21 век да се молите ( за нещо което няма как да се случи )за нещо което в загниващите държави ( а и не само) си се строи и хората си ги имат такива съоръжения.За тоя коптор ще са нужни много пари които няма кой да ви ги подари..А ако мислите с трици маймуни да ловите е друго нещо.Не че съм против зала.Много бих искал да има и подобно нещо и много други неща за развлечения за млади и стари.Но за съжаление живеем в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.Другаде биха уважавани подобни инициативи.Ето по тези причини сме уверени с Питагор че та нема да е.Много се радвам на лятото и слънцето,макар и всеки сезон да е красив по свое му.
    • 10
      12
      124
      7 -5
      21:21, 6 фев 2019
      Явно и двамата с Питагор, в която и република да живеете, ще си останете същите черногледи, незадоволени и вечно хленчещи индивиди. И вие като едни определени групи от обществото си мислите, че някой ви е длъжен за всичко, без да си мръднете зад...те. На крива ракета - космосът и пречи. И на вас така. Вие не сте реалисти, а просто поредните, които само седят по цял ден и се чудят какъв коментар да напишат, вместо да свършат нещо полезно. Ето по тази причина смятам, че никога няма да ви огрее слънцето.
    • 11
      Пи
      ПИТАГОР
      4 -5
      06:50, 7 фев 2019
      а ва момче/момиче ни та знам на кви анаболи си или на кви хапове ама явно нищу ни ти е ясну от тоя живот. Чувека СИ ти го е казал ясно и точну какво ни разбра от написаното не знам. Много американски фильме гледаш и мозъка ти се е размътил има неща в живота които са реални и достижими има и такива които не са колкото и да си мърдаш задника има неща които са невъзможни. Тази смехория която е описана в тази статия е от невъзможните неща затова нимой са пеняви никой не ви е виновен че се занимавате с фантазии но да ти кажа нещо полезно от дългия ми жуот колкото по невероятни са фантазиите на един човек толкова по лошо понася реалния свят за тва и България е на тоя хал сичкото българин фантазира така като вас и после се оплаква. Затова използвайте това което имате защото има и по лошо.
    • 12
      Да
      дано
      16 0
      10:37, 7 фев 2019
      Поздравления за треньорите и техните възпитаници.Дано най-после се осъществи мечтата им за зала.Но ми се струва ,че това помещение не е подходящо за нормална тренировъчна дейност .Наличието на колони по средата на помещението го прави нефункционално и опасно за здравето на децата .Собствеността е чужда и това прави инвестицията рискова.При наличието на три училища общинска собственост и налична спортна база с толкова пари би могло да се направи нещо много по добро.Имам предвид железни конструкции подобни на новите халета които се появиха в града ни.Тогава бихме помогнали ,но влагане на пари в едно силно занемарено и опасно помещение си наливане на вода в пясъка. Но и не е нормално кмета ни да е кмет на 2018 година на България за заслуги към спорта, а да няма елементарни условия за какъвто и да е спорт.
    • 13
      Пи
      ПИТАГОР
      3 -3
      13:01, 7 фев 2019
      Сичку е нормално в ненурмалния пърумай ва . Искат ненормална кочина да стане нормална зала за ненормално малка цена на нормалните хора викат нинурмални на нинурмалните викат нурмални. Кметя има ненурмално големи заслуги за спорта. Ненурмално мого хора спортуват в тоя град и искат нормална среда за спорт. Напълно нормални общински съветници се изказват абсолютно ненормално за една нормална мечта на нормалните спортисти да ходят на стадиона без нормалните винетки. Изобщо в пърумай всичко е нормално-нинурмално и чвяк ни знае кое како е
    • 14
      См
      Сметко
      4 0
      21:10, 7 фев 2019
      Не ми е ясно как са правили атлетите тая оптимистична сметка - да получат от един първомаец 130 хиляди, от десетима по 13 хиляди, от стотина по 1300 лева, от хиляда по 130 или от десет хиляди по 13 лева? Нито един от тези варианти не ми се струва изпълним, познавайки местния манталитет. Между другото 10 хиляди първомайци вече няма на картата. Не смятам, че има и хиляда дето имат излишни 130 кинта. А изоообщо не си и представям десетимата най-богати (поне на приказки) туземци изобщо да си бръкнат в джоба, щото по-лесно ще станеш световен шампион по бадминтон, отколкото да вземеш пари от тях.
    • 15
      Пи
      ПИТАГОР
      7 0
      07:16, 8 фев 2019
      Тя сметката не е колко по колко щота там винаги съдбата може да предложи нещо. Истинската сметка е вар цимент боя настилка хидроизолация труд и тогава като сложиш чертата се получава друга сметка. След това отопление комунални разходи извънредни разходи и т.н. И работата под чертата става страшна. Но както казах по горе това са фантазьорски неща но по добре младите да са нахъсани и да гонят михаля от колкото да гонят местния дилър ей това ще е най полезното за спорта и за определен кръг от млади хора
    • 16
      11
      111
      4 -10
      11:36, 8 фев 2019
      Тази зала може да е мечта на някой, но не реалисти... Виж коментара
    Последни новини