От х:

Днес в x:

АПИ: Работи се за премахването на падналите от тежкия сняг дървета по пътищата около Пампорово

Поради обилния  снеговалеж и усложнената обстановка в област Смолян е ограничено движението за всички моторни превозни средства през  проходите „Пампорово“ и „Превала“. Падналият тежък и мокър сняг е повалил множеството  дървета и поради това  е ограничено движението за всички превозни средства по третокласните пътища  ІІІ-861 от  31-ви км (граница с област Пловдив) до разклона за Национална астрономическа обсерватория, както и по път III-8631 Момчиловци – Славейно – Момина вода. Екипи работят за отстраняване на падналите дървета, за да може снегорините колкото се може по-скоро да започнат почистването на отсечките и движението по тях да бъде възстановено. Инж. Дончо Атанасов е в област Смолян и координира работата на екипите.

Всички автомобили, пътуващи в област Смолян, е необходимо да са  с вериги. Ограничено е преминаването на тежкотоварните камиони над 12 тона през прохода „Рожен“, както и движението на МПС с ремаркета и полуремаркета.  

АПИ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват само с автомобили подготвени за движение при зимни условия. Да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като не предприемат изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегорините и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. Близо 500 специализирани машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Работата на екипите продължава.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини