От х:

Днес в x:

Укрепване на ядрения потенциал ще е главната задача на руската армия за 2019 г.

Укрепването на бойния потенциал на "ядрената триада" ще е главната задача на руските въоръжени сили за 2019 г., обяви руският президент Владимир Путин на заседание на колегията на Министерството на отбраната, цитиран от РИА Новости. 

Става въпрос за начало на серийното производство на ракетния комплекс "Авангард", успешни изпитания на новата ядрена ракета "Сармат" и опитно-бойно дежурство на хиперзуковия комплекс "Кинжал", както и тренировка за използване на бойните лазерни комплекси "Пересвет", обясни Путин. 

По думите му трябва бързо да се преминава към съвременно въоръжение, което най-добре да преодолява "перспективните системи за противоракетна отбрана".

"Видимо се е укрепила ядрената триада, която играе ключова роля в запазването на глобалния паритет. Делът на съвременното въоръжение тук е 82%", подчерта той.  

Путин каза още, че отбранително-промишления комплекс и съвременните разработки в областта на въоръжението позволяват да се обезпечи безопасността на страната за дълго време. 

Той призова парите за отбрана да се използват съгласно приоритетите, за да "не отиде нито една рубла не по предназначение". 

Руската армия трябва да затвърди достигнатите успехи, отчитайки развитието на военно-политическата обстановка в света, коментира руският президент. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дя
    Дядо йоцо
    2 -2
    20:37, 18 дек 2018
    Цела Европа се е опълчила срещу Русия барабар с наш Плевню и Бат Бойко
Последни новини