От х:

Днес в x:

Невнимателен кърджалиец прати в болница десетгодишно дете, изкочило внезапно на улицата

10-годишно дете е било блъснато от лек автомобил „Шевролет“ с 34-годишен водач на ул.“Металург“ в Кърджали в събота около 11 часа. Момичето изскочило внезапно на пътното платно и шофьорът не реагирал навреме. Детето е прегледано в Центъра за спешна помощ и оставено под наблюдение в болницата в Кърджали. Тестът на шофьора за алкохол отчел отрицателен резултат. Съставен е акт.

Пет бързи производства са образувани в полицейското управление в Кърджали за шофиране след употреба на наркотични вещества и алкохол. Положителен резултат за марихуана отчел тестът на 18-годишен водач на „Тойота“. Шофьорът отказал кръвна проба за анализ. Задържан е  за срок до 24 часа. 2,65 промил отчела дрегерът при проверка на 43-годишен в село Чифлик. 1,78 промила е резултатът на 49-годишен, проверен в село Мост. 1,60 промила и 1,49 промила са показанията съответно на 27-годишен и 40-годишен водач, които са били проверени в Кърджали. Всички са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата продължават разследващи полицаи.

  253 автомобила и 6 заведения са били проверени в специализирана операция на територията на ОД на МВР-Кърджали за ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия, опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. Констатирани са 85 нарушения на ЗДвП, съставени са 12 акта и 73 фиша. Установени са 7 непълнолетни лица след определения час и са съставени актове по Закона за закрила на детето, съставен е и 1 акт по Закона за българските лични документи.

21-годишен се движил с лек автомобил „Рено“ с прекратена регистрация, установиха полицаи от РУ-Кирково при проверка в района на село Бенковски. При направена справка се изяснило, че колата е с прекратена регистрация по чл.143, ал.15 от ЗДвП, който задължава нов собственик да регистрира моторното превозно средство в двумесечен срок от придобиването му.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини