От х:

Днес в x:

Парламентът едва събра кворум, гледат новите данъци на колите и измененията за ВЕИ

Депутатите отново не успяха да се съберат. Председателят на парламента Цвета Караянчева даде десет минути отсрочка, за да се съберат повече народни преставители.

В същото това време в кулоарите на НС Цветан Цветанов и част от депутатите на ГЕРБ заедно с партийната младеж обикалят стаите на парламентарната група, за да популяризират кампанията срещу трафика на хора.

Една немалка част от младите не са информирани за последствията от трафика на хора, коментира Цветанов. За голямо съжаление страната ни все още е източник на трафик на хора, по мнението му.

Според председателят на ПГ на ГЕРБ законодателните инициативи, които са реализирани до настоящия момент, са достатъчни, защото през последните години е завишена наказателната отговорност към лица, които осъществяват трафик и то по-специално с цел сексуална експлоатация, както и за трудова експлоатация.

След "извънредната почивка", която даде Караянчева, в пленарна зала се събра кворум от 121 депутати, което е минимумът за старт на работния ден.

Редиците на червените се оказаха празни.

Днес парламентът разглежда на първо четене промените в Закона за корпоративното подоходно облагане.

Сред предложените от финансовото министерство изменения е от догодина данъкът за леките коли да зависи от замърсяването, което превозното средство причинява.

Предвижда се и налогът за старите автомобили над 15 години значително да се повиши, а за новите, които отговорят на най-високите екостандарти, да падне независимо от мощността им.

Поправките бяха приети във вторник от парламентарната бюджетна комисия. Синдикати и работодатели също одобриха промените.

В дневния ред на парламента днес е и второ четене на изменения в Закона за енергията от възобновяеми източници.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини