От х:

Днес в x:

Aston Martin представи летящата си кола (видео)

Бизнесът с летящи коли става все по-пренаселен, макар и всичко още да е само на ниво концепции. Последният играч, който заяви категорично амбициите си към бранша и показа силния си коз, е Aston Martin.

Британският автомобилен бранд, който вероятно свързваме с филмите за Джеймс Бонд, този път ни изненада не с поредната супер бърза, супер луксозна и доста скъпа кола, а с първата си летяща. Не че това я поставя далеч от определенията за бърза и луксозна.

The Volante Vision Concept май е най-футуристичното, което сме виждали в областта на въздушните превозни средства. Изпълнителният директор на компанията представи концепта на тазгодишното Farnborough Air Show.

Проектът е съвместен с Cranfield University, а Rolls-Royce са се погрижили за лукса, докато летим над града. Почеркът на Aston Martin също определено си личи. 

Автономен хибрид с възможност за вертикално кацане и много, много екстри. Като седалки с червена кожа и табло, което се проектира на предното стъкло. Тепърва ще се разкрива още информация за проекта.

От Aston Martin уточняват, че все още не е калкулирана конкретната цена на The Volante Vision Concept, но вероятно ще е около и малко над девет милиона долара. Дори да имаме тази сума, за да си позволим летящата кола, ще трябва да почакаме няколко години.

В момента автомобилният производител прави проучвания и събира мнения, пише Business Insider. Ако те потвърдят, че пазарът се нуждае от луксозната им летяща кола, производството може да започне към 2025 г.

Идеята на Aston Martin е в бъдеще да успяваме да оползотворим по по-добър начин онзи един час, който средно прекарваме в път до и от работа. Градовете се разширяват и се пренаселват, а на нас ни е необходимо да се придвижваме по-далеч за по-кратко време. 

Ако сега решението на този проблем под формата на летяща кола ни изглежда  малко налудничаво, то със сигурност след години ще сме на друго мнение.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини