От х:

Днес в x:

Ексхумираха тялото на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу

Тялото на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу, който почина през ноември м.г., днес бе ексхумирано, съобщи в. „Хюриет дейли нюз“. Гробът на Сюлейманоглу бе отворен, за да бъдат взети проби за ДНК-анализ за доказване бащинството на първородната дъщеря на покойния щангист Секаи Мори, която живее в Япония.

Близки на Наим Сюлейманоглу чрез турското посолство в Токио откриха Секаи Мори в Япония. Това стана, след като те огласиха, че преди да почине, Сюлейманоглу е поискал да намерят Секаи и тя да получи полагащата ѝ се част от наследството като негова дъщеря.

Майката на Секаи е японска журналистка. Двамата с Наим се запознават по време на Олимпиадата в Сеул през 1988 г. След това японката идва да живее с Наим в Анкара, но след раждането на Секаи майката и дъщерята се връщат в Япония. Според някои твърдения баща и дъщеря не са се виждали след това, а според други - в даден период те общували, но после връзката им прекъснала.

В интервю преди десетина години Сюлейманоглу казва, че има четири дъщери - две от една майка, а другите две от различни.

Според адвоката Азиз Демир, който е запознат с процеса, наследството на Наим Сюлейманоглу възлиза на 100 млн. долара. Това става ясно от извършен опис на имуществото му, включващо офис в Анкара, апартаменти в Анталия и Истанбул, земя в Маниса.

Ексхумацията е рутинна процедура при дела за доказване на бащинство, ако бащата е мъртъв. Две от дъщерите на Сюлейманоглу се противопоставиха силно на ексхумацията, но турски съд разреши да бъде извършена процедурата. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини