От х:

Днес в x:

Бедствено положение в девинско село, реката излезе от коритото в Стойките

Изображение 1 от 4

    Пороите в продължение на поредни два дни нанесоха множество щети по пътната инфраструктура в населени места на общините Девин, Борино и Смолян. 

    В девинското село Гьоврен е обявено частично бедствено положение от 14 юни сутринта, има нанесени щети по пътната инфраструктура, на много места е изнесена пътната настилка, има повредени от градушката и протекли покриви на частни и други сгради.

    " В Гьоврен положението е сериозно, в цялото село има изнесени улични, почти навсякъде асфалтът е компрометиран, на улиците, които са без асфалт, дъждът е изнесъл чакъла и са потънали в кал. Градушката е унищожила всичко, комисия описва щетите, а машини разчистват от сутринта пораженията.", каза кметът на Девин Красимир Даскалов.

    Щетите от пороите са основно в западните райони на областта. След потопа на днешния 14 юни е подаден сигнал за запушени шахти в кв. „Устово“, екип на противопожарната служба е на място на произшествието. Според шефа на областната противопожарна служба комисар Цървуланов, към момента няма други сигнали, освен запушени шахти и наводнени улици. Той допълни, че реката в село Стойките е излязла от коритото си и екип на противопожарната служба в Смолян пътува към селото.

    „Снощи имаше страхотна буря и валя голям дъжд, днес продължава да вали и има изнесена настилка в определени участъци от пътя. В района на бетоновия възел реката е излезла от коритото си, има наводнени площи около нея, но към момента няма застрашени сгради.“, поясни кметът на Стойките Георги Георгиев.

    В общините южно от Смолян- Златоград, Неделино и Баните няма поражение от дъждовете.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини