От х:

Днес в x:

2 °C

Красимир Кръстев кандидат за директор на училище в Хасково

Настоящият директор на Езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград хасковлията Красимир Кръстев е сред 16-те, подали документи за вакантните директорски места в 7 училища в Хасковска област.

Името на Кръстев фигурира в публикацията от днес на Регионалното управление по образованието. В качения на интернет страницата на ведомството документ обаче не се посочва кой от кандидатите за кое училище е депозирал желанието си да участва в надпреварата за шефско място. Предполага се обаче, че Кръстев ще се цели за мястото в директорския кабинет на едното от двете най-елитни средни училища в областта – Хасковската Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“ и Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“. И за двете обаче има по една солидна кандидатура срещу всяка друга.

Макар че настоящият вр. и. д директор и дългогодишен заместник-директор на Математическата гимназия Донка Маргаритова не е сред подалите документи, то силната кандидатура на преподавателката по информационни технологии от школото Гергана Петрова, която е и сред най-иновативните учители в региона, ще е доста голям препъни камък за всички останали кандидати.  

Настоящият вр. и. д на ПГДС Мариела Златева пък е също сред допуснатите до конкурса. Преди да поеме временно длъжността тя беше заместник-директор по административно-стопанската дейност в школото, има и богата управленческа биография като шеф на Образователния инспекторат в Хасково преди години.

Преди две години, въпреки че беше спряган за титуляр сред кандидатите за поста на директор на хасковската ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“, Кръстев не успя да спечели мястото.

Все пак обаче, ако Красимир Кръстев е подал сега документи за тези две позиции-в ПМГ и ПГДС, шансът му остава голям да спечели мястото, предвид дългогодишният му, и то много успешен опит на директор на училище. Освен че управлява дълги години Димитровградската езикова гимназия, той е ръководил и Хасковската езикова в периода от 1994 до 2001 година.

Шефските кабинети чакат своя титуляр още в Спортното училище „Стефан Караджа“ и в Основно училище „Шандор Петьофи“ в Хасково.  Средните училища „Неофит Рилски“ в Харманли, „Д-р Петър Берон“ в Тополовград и Стамболовското „Св. Климент Охридски“ са също с отворена управленска позиция.

Ангелина Ангелова, Антоанета Петрова, която е настоящият вр. и. д. директор на „Ш. Петьофи“, Атанаска Христозова, Божана Георгиева, Боряна Петрова, Валентина Павлова, Диана Димитрова, Йорданка Маринова, Маргарита Топалова, Милен Минков, Силвия Тенчева, която в момента временно води Спортното училище, Соня Пулева-Божилова и Фатме Мехмед, са останалите кандидати за свободните директорски места.

На 25 юни кандидат-директорите ще държат писменият изпит- тест, който ще се проведе в сградата на училище „В. Левски“ в областния град.

Красимира Славова

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
29 ное 2020
Последни новини