От х:

Днес в x:

Италианската полиция спипа българи с данните на хиляди

Когато отидете в страна с валута, различна от вашата, първото, което правите, е да изтеглите пари от банкомат, за да имате в брой. Двама българи се възползвали от това, но полицията в Италия успя да ги залови.

Измамниците се сдобили с електронните данни на хиляди пътници, като поставяли скимиращи устройства на банкоматите в зоните за пристигащи на международните летища в Рим, Милано и Венеция.

Италианските власти ги следили от доста време и след залавянето им заявиха, че "милиони евро са спестени на хората, които нищо нямаше да разберат".

Двамата са засечени с камери и са проследени. В квартирата им в Рим са намерени данните на хиляди пътници, като няма информация все още каква е стойността на откраднатите пари.

Не се знае и колко време двамата българи са действали по тази схема и само те ли са замесени.

Измамниците поставяли устройство върху банкоматите в Рим, Милано и Венеция, което покривало клавиатурата на всяко от тях. Те слагали и допълнително устройство на мястото, където се поставя картата и така са успявали да вземат пин-кодовете и данните на хората.

Властите се осъмнили, когато забелязали как за 1 ден двамата са  успели от летището в Милано да отидат в това в Рим.

Източник: novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    In
    incubo
    0 0
    18:33, 31 май 2018
    И колко време отнема да стигнем до Рим от Милано 1.30
  • 2
    Случая отново показва че сме изобретателен народи че тия АШЛАЦИ от ЗАПАДА са прекалено НАИВНИ Няма да е зле ГЕЛБ да открият специалност в УНСС където да се изучава ей тая дисциплина по източване пари от банкомати Завършилите се РАЗСЕЙВАТ по ЕВРОПАТА прибират парите и ги пращат в БНБ После БАТ БОЙКО и другите кавадари да ги заделят за пенсии армията дет градини здравеопазване и т н и тн Като ПРЕПОДАВАТЕЛИ и ИНСТРУКТОРИ могат да се наемат РОМСКИ майстори в тая област -- те са се доказали неведнъж И така набързо ще построим СОЦИАЛИЗМА и ще прескочим ЧАКАЛНЯТА на ШЕНГЕН и направо ще влезем А пък влезем лби ---ХЕЙ ЖИВОТ ЗДРАВЕЙ ЗДРАВЕЙ ---ядене пиене чалга кючеци ---- КОМУНИЗЪМ
Последни новини