От х:

Днес в x:

В чест на 100 години Mercedes

Серия модели в чест на 100-годишнини на компании се появиха напоследък, като гиганти един по един започнаха да празнуват своите юбилеи. Сега и Mercedes Benz празнуват 100-ната си годишнина, като това означава 100 години емблемата на звездата с трите лъча. В чест на това германците представят специално издание на купето CL 500.

Колата получава уникална металическа графитена боя от специалната колекция на Mercedes, спортен пакет от AMG, качествена шита на ръка кожа, лакирани елементи в черно както и варианти на емблемата, поставени в централната конзола. Мощността идва от същия V8 двигател с мощност от 388 к.с., който е ползван и от другите купета CL 500.

Пакетът AMG включва нови детайли по предната, страничните и задната престилка, както и спортни педали и оцветени апаратчета за спирачките. Специалните 20-цолови колела в титаниево сиво - уникални за изданието CL 500 Trademark Centenary - са обути в гуми с размер 255/35 отпред и 275/35 отзад.

Всъщност стотната годишнина на Mercedes предстои, като на 24 юни 1909 година е основано дружеството Daimler-Motoren-Gesellschaft. Само месец по-късно - на 6 август същата година - August Benz & Cie регистрират марката Benz. Двете марки обаче започват да работят заедно година преди обединяването на Daimler и Benz, което става през 1926 година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини