От х:

Днес в x:

Мащабна операция на Европол затвори над 10 хил. магазина в ЕС

Мащабна операция на Европол затвори над 10 хил. магазина в ЕС. Иззети са над 20 000 артикула. Това е най-голямата досега операция на европейски правоохранителни структури срещу онлайн фалшиви лекарства, мобилни телефони, бижута, часовници, дрехи, козметика, както и пиратско съдържание.

В резултат на съвместни разследвания на Координираната коалиция за борба с престъпления срещу интелектуалната собственост (IPC3) към Европол, Финансовата гвардия на Италия и правоохранителните органи от девет държави членки на ЕС, са закрити повече от 1000 акаунта. 

Операция "Афродита", проведена със съдействието на Белгия, България, Кипър, Гърция, Ирландия, Италия, Португалия, Испания и Обединеното кралство, доведе до предварителни производства спрямо повече от 250 души, продавали фалшиви стоки и пиратско съдържание, действия са предприети с срещу над 100 заподозрени, множество разследвания все още продължават.

На територията на България действия по съвместните разследвания са осъществени от служители на ГД "Национална полиция". Експерти от Отдел "Икономическа полиция", сектор "Компютърни престъпления" са извършили мониторинг на социалните мрежи, осъществен е контакт с притежателите на защитени търговски марки, чиито права са били нарушени. Образувани са пет преписки, част от материалите са докладвани в прокуратурата.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини