От х:

Днес в x:

19 °C

Ходене по мъките: Жена без книжка, лекарска комисия се отметна от решение

Лекарски комисии променят решението си за състоянието на пациент, след като той си тръгне. На това се е натъкнала жена, на която й се наложило да се яви пред комисия, която да й издаде документи, за да може да поднови шофьорската си книжка. Сигналът е изпратен към платормата на Investor Media Group HelpBook.info

Янка Лалева е диагностицирана със Спинална мускулна атрофия на Вердинг-Хофман. Въпреки това тя може да шофира и в момента все още има валидно свидетелство за управление на МПС - но само до 21 април.

За целта трябва да се яви пред комисия ТОЛЕК (Транспортна областна лекарска експертна комисия) в транспортната болница в Горна Оряховица. И там на 6 март й издават карта за правоспособност за управление на автомобили категория В и В1.

"На следващия ден отивам в КАТ и ми казват, че картата ми е анулирана и отказват да ми подновят документа", пише Янка към HelpBook.

Тогава тя се обадила на телефон, който е наличен в КАТ. От транспортната болница й отговорила жена, която й обяснила, че след като тя си е тръгнала, комисията се е събрала отново и е взела ново решение.

"Попитах каква е причината? Жената отговори: "Аз не съм медицинско лице и не мога да ви кажа, ще си получите документите по пощата, но като толкова бързате елате да си ги вземете", пише Янка.

Тогава от болницата в Горна Оряховица й изпращат документи, с които анулират картата и й дават друга, с нов номер, с която тя може да обжалва в Транспортна централна лекарска експертна комисия (ТЦЛЕК). Тя се явява и там отказват да й дадат разрешение за управление на която и да е категория МПС.

"Аз съм шофьор от 1994 г. без нарушения, като не слизам от автомобила си и имам нужда от тази книжка, защото имам здравословни проблеми и трудно се придвижвам, а с обществен транспорт ми е невъзможно. Може ли човек, който ме вижда за първи път за 5 минути да прецени какви са уменията ми на база здравословното състояние, което е описано в документите, без да има поглед в прогресирането на заболяването ми? Така ли трябва да се постъпва с хората в неравностойно положение?", пита Янка.

Тя използва автомобила си именно, за да ходи на физиотерапия, санаториум или лечение, както и да поддържа контакти с близки и приятели.

"Това ли е целта на държавата - такива хора, като мен, да бъдат лишени от всичко?", огорчена пита Янка.

 

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Направете така днес, че от всяко нещо, което научавате да извличате нещо полезно за личното си усъвършенстване. Денят ви ще е наситен с емоции, повечето приятни и повод за това ще е работата ви и свързаните с нея хора. Успявате с всеки да намерите общ език и това значително улеснява общуването ви. Контактите, които ще осъществите днес ще са ви от голяма полза за в бъдеще.
27 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорността на работното място днес ще е голяма, тъй като вие ще трябва да взимате решенията по определен въпрос. Естествено можете да разчитате на способността си разумно да преценявате ситуацията, но не подценявайте и съветите на хората около вас. Постигате впечатляващи резултати в нова област, за която дори не сте и предполагали.
27 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не пестете труда си, усърдието ви ще се възнагради с професионални успехи и приятни емоции. В обкръжението ви има някой, който е с добри намерения и таи надежди към вас. Дайте воля на желанието си да разпуснете и да наситите душата си с приятни изживявания. Пазете се от настинка, не стойте на течение.
27 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалните ви изяви днес ще повишат популярността ви и направят възможно по-бързото ви издигане в йерархията. Ще се съобразяват с решенията ви, което означава и по-големи отговорности. Вие от своя страна ще положите усилия, за да се приспособите към новите условия. Приятна изненада от скъп на сърцето ви човек.
27 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Новите идеи, които господстват на работното ви място напоследък няма да подминат и вас. Наистина има с какво да допринесете в тази област, но ще трябва да изложите по-обосновано вижданията си. Не се надявайте че първоначалните отзиви ще бъдат блестящи. Ще трябва да си извоювате нови позиции. Получавате пълна подкрепа от близките си.
27 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въоръжете се с търпение при работата си днес, само така ще успеете да изпълните плановете си за деня. В личен план няма за какво да се притеснявате. Вашият партньор се отнася с разбиране и подкрепа към нещата, които ви вълнуват. Намерете повече време за него. Вечерта ще имате възможност да проведете отдавна отлаган разговор.
27 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делови причини могат да променят плановете ви за деня. Решаване на финансов въпрос ще ви направи активни, но случаят не е за изпускане. Амбицирани сте да дадете всичко от себе си, осигурявайки си по-добра печалба. Близките ви ще поемат от грижите по дома, предвид заетостта ви.
27 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Околните ще ви изненадат приятно и по елегантен начин. Ще погледнете от друг ъгъл на проблемите на близките си и може би ще намерите добро решение за тях или поне ще ги накарате да се замислят. Дайте шанс на човек, към когото сте резервирани. Моментът е подходящ да се сдобрите.
27 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нетърпеливи сте да споделите идеите си с хората, с които можете да ги осъществите. Денят ще ви предложи изненади, от вас зависи те да са приятни. Не бързайте да давате оценка на нечии труд, запазете мнението си за по-късно, когато резултатите ще са вече известни.
27 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Вълнувате се прекалено много от предстоящо събитие, и се задоволявате да правите само незначителни неща. Чувствате се объркани и неспособни да вземете сами важно решение. Спасението е не да отбягвате околните, а да споделите с тях тревогите си. Ще се изненадате колко много ще ви помогнат.
27 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Можете да получите доста добра оферта за работа днес или пък очаквайте благоприятно развитие на професионалните си дела. Всичко свързано с работата ви днес ще бъде положително. Материалното изражение на благоприятното стечение на обстоятелствата също е внушително. Може би днес ще успеете да покриете дълговете си(доколкото ги имате) и да си позволите позабравени удоволствия.
27 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Консултирайте се по делови въпроси, ако информираността ви не е достатъчна, за да не допуснете грешки. Не режете мостовете с онези, с които пътищата ви се разделят. Някога отново пак ще се срещнете и ще продължите заедно напред, такава е съдбата ви. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи.
27 май 2020
Последни новини