От х:

Днес в x:

Студенти в Харвард свирят на бум-уикъри (видео)

00THUD (петима студенти на възраст 16-18 години) са изправени пред предизвикателство: да изсвирят нещо хубаво с Цветните Тръби на Дискорд или да бъдат хванати завинаги в дълбините на Ламонт (и ние не знаем какво точно се има предвид, но явно е страховита перспектива).

Мисля, че сте ужасни студенти, казва дълбок и строг глас зад кулисите, след като ги уведомява, че са попаднали в капана му. Както и да е, те трябва да свирят на нещата, изобретени от техниците в неговата бийт лаборатория, които хората наричат бум-уикъри. Но самият той ги нарича Цветни Тръби на Дискорд. Това е финалният тест, на който дипломантите трябва да докажат себе си и да му изсвирят хубава мелодия. Ако се провалят отиват право в дълбините.

След тези наставления, на около минута след началото на видеото, студентите започват да свирят темата от "Джеймс Бонд". Защо двама от тях са съвсем боси, няма никакво обяснение. Ще пропуснем разказа за заниманията на Крадеца на чашата (гласът) през последните години, които не са му позволили да се научи да свири, но той е възхитен от изпълнението.

Всичко това не трябва много да ви очудва. Студенти от Харвард преди години са свирили на чаши за кафе и в по-големи формации, впоследствие с бум-уикъри, а понякога - даже на кофи.

С всичко може да се свири, и то пред публика. Във второто видео - класически бум-уикъри с класически кан-кан. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини