От х:

Днес в x:

Фермери блокираха Е-80

Протестиращи фермери блокираха за няколко минути международния път Е-80 до димитровградското село Горски извор днес малко след 12 часа. Това стана въпреки че имаха разрешение само за митинг край пътя.

Стотина животновъди от региона се събраха в края на селото да протестират срещу безхаберието на държавата и липсата на субсидии за отрасъла. Имам 57 крави, 17 юници и 40 телета. Всичките ги засилвам в месокомбината за салам, обяви Кръстьо Кръстев, собственик на ферма в близкото с. Ябълково.



Министърът на земеделието Валери Цветанов бяга от нас, заяви Бойко Синапов, председател на националната асоциация на животновъдите в България. За днес има обявен национален протест, а той избяга в Силистра. Министърът умишлено съсипва отрасъла, искаме незабавната му оставка. След това ще поискаме оставката на целия кабинет, добави Синапов.



Според него агонията на българското животновъдство продължава с години, но вече е настъпил краят. Около 20 процента от работещите ферми са в процес на фалит, животните се колят, добави той.


Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини