От х:

Днес в x:

Сирия разположи ПВО системи в северните части на страната

Сирийската армия е разположила нови противовъздушни (ПВО) системи и противовъздушни ракети по фронтовите линии в Алепо и Идлиб. Това обяви командир във военния алианс, сражаващ се в подкрепа на сирийския президент Башар ал Асад, цитиран от "Ройтерс".

"Те покриват въздушното пространство на Северна Сирия", уточни командирът, като определи разполагането на силите като "послание за всички".

ПВО системите са били изпратени на фронтовите линии с екстремистите в затънтени райони в Алепо и Идлиб.

Турски военни самолети продължават да провеждат въздушни удари в северозападния сирийски кюрдски анклав Африн, който е част от провинция Алепо, което е част от голямата офанзива срещу сирийските кюрдски бойци от "Отрядите за защита на народа".

Преди започването на турската офанзива срещу Африн, сирийското правителство заплаши, че ще сваля всички турски бойни самолети в сирийското въздушно пространство.

В Северна Сирия действа и ръководената от САЩ коалиция срещу "Ислямска държава" на известно разстояние от град Алепо в територия, простираща се от град Манбидж до иракската граница на изток.

Сирийските правителствени сили, подкрепяни от шиитски милиции, които са спонсорирани от Иран, провеждат офанзива в контролираната от бунтовниците провинция Идлиб, която граничи с Африн на запад и е най-голямата територия от Сирия, която все още е под контрола на бунтовниците.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини