От х:

Днес в x:

Атаман и Искендер събират гласове със заплахи. Преглед на печата

Атаман и Искендер със заплахи събират гласове, информира в заглавие над главата "Хасковска Марица". Областният и общинският шеф на ДПС обикаляли селата в региона, придружени от служители на земеделската служба и Разплащателната агенция, които са контролирани от Доган. На срещите те извивали ръцете на хората да гласуват за правилната партия на изборите.

Една учителка – шеф на пет градини, съобщава изданието в другото водещо заглавие на първа страница. Става дума за община Любимец, в която шефка на всички забавачки е Антоанета Гюзелева. От администрацията обясняват, че това е по-добрият начин за управление, защото се избягвали бюрократичните трудности при конкурсите за доставка на храна.
Сигурна е така. И преди години, когато БКП беше единствена партия, се избягваха редица тромави процедури.

Одрусаха ЕВН със 150 000 лева, четем на втора страница. Монополистът е глобен заради електромер на Кенана. Глобата е наложена от комисията за защита на конкуренцията.

Спукаха ИАРА от дела, четем още на страницата. 15 дела от глобени рибари са заведени срещу агенцията.

Хасковлии канят жена на бар, тя ги топи за изнасилване, акцентира вестникът на трета страница. Става дума за оповестения вчера случай в Пловдив. Двама от Хасково още са в ареста по обвинение в опит за изнасилване, повдигнато от 23-годишна пловдивчанка. По инфармация на изданието нещата може и да не стоят точно така – просто през нощта се слели две празнуващи компании, а купонът продължил в пловдивски хотел, където жената сама наела стая с личната си карта.

Станах мишена заради замянка за 2 млн. лв., твърди пред вестника Никола Милушев, който заедно с бившия хасковски прокурор Стоян Апостолов е обвинен в измами с имоти. Обясненията на Милушев са доста объркани и неясни.

ЕВН изгоря със 150 бона заради електромер на Кенана, анонсира в заглавие над главата "Новинар юг". Глобата е наложена от комисията за защита на конкуренцията заради отказа на дружеството да коригира механизма, който изключва автоматично захранването. Според монополиста това скъсявало живота на електромера.

Виетнамците на Мако се побългариха, четем в другото водещо заглавие на първа страница. Азиатците, наети от фирма "Макос"твърде бързо усвоили номерата на българските си колеги да кръшкат от работа.

Оцениха битак №2 на 20 млн. лв., четем още в броя. Толкова ще струва новият пазар в Димитровград, ако на референдума се реши старият да бъде преместен.

Оперираха бизон за сефте в БГ, акцентира изданието на втора страница. Ветеринар обработил гнойната рана на крака на 8-месечно животно.

Откриха турчин с пищов в багажник, четем на криминалната страница. 41-годишният се криел между куфари, пробвал да мине границата нелегално.

Това бяха основинте теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини