От х:

Днес в x:

Американски, британски и германски доброволци се биели срещу турците в Африн

Американски, британски и германски доброволци, които са се сражавали с терористичната групировка "Ислямска държава"  са в района на Африн, за да се сражават срещу Турция заедно с оглавяваните от сирийските кюрди Сирийски демократични сили (СДС). Това обявиха от СДС, цитирани от "Ройтерс".

Контролираният от сирийските кюрди анклав Африн е атакуван от турската армия и подкрепяната от Турция Свободна сирийска армия.

"Имаше желание от страна на чуждестранните бойци, които се сражаваха в Ракка и които се сражават в Дейр ез Зор, да отидат в Африн", изтъкнал представителят на СДС Редур Кселил.

Той отказал да каже кога чужденците са отишли в Африн, но заяви, че те наброявали "десетки души". "Те ще водят битки срещу турската инвазия", посочи Кселил.

"Има американци, британци, германци, различни националности от Европа, Азия и Америка", уточняват СДС.

Междувременно от СДС обявиха, че турската армия лъже, че Ислямска държава присъства в района на Африн в Северозападна Сирия, като я обвини, че се опитва да заблуди глобалното обществено мнение.

Вчера турските военни обявиха, че най-малко 260 сирийски кюрди от "Отрядите за народна защита" и терористи от Ислямска държава са били убити при операцията им в Африн. Кселил нарече тези данни преувеличени, като потвърди, че бойци от двете бойни подразделения са били убити без да казва колко са. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини