От х:

Днес в x:

Каракачанов убеден, че еколозите откровено лъжат за Банско

"Част от хората, които аргументираха зелената версия за парк "Пирин", откровено лъжат. Няма възможност да се застроява нещо друго, освен втората кабинка над Банско", коментира пред НоваТВ зам.-министърът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според него, на хората в Банско им е писнало някой да говори от тяхно име и заради това идват в София на протест. Той счита, че "проблемът с лифта е икономически и той трябва да бъде решаван. Ако нямаше абсолютно безсмислено опониране срещу този проект, той щеше да мине и да си замине още преди месец и половина-два".

Процесът за Каракачанов е ясен. "Първо устройствен план, след това инвестиционно намерение. И ако в това инвестиционно намерение има нещо извън лифтове и спортни съоръжения, аз лично ще гласувам срещу него и ще се извиня", обяснява Каракачанов.

"На хората от Банско и на хората от целия регион на Пиринска Македония им омръзна една група хора да говорят от тяхно име и "да се грижат за техните интереси", коментира вицепремиерът.

"За разлика от София, в района на Благоевград безработицата е по-висока, възможностите да си намериш работа и да получаваш прилична заплата са по-малки. Защо хората от жълтите павета не отидат на място, за да говорят с хората, които живеят в Банско, Разлог, Симитли и Добринище и да им кажат: "Хайде още известно време да останете без работа, с ниски доходи, защото ние смятаме, че има голяма опасност за планината Пирин", обяснява Кракачанов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини