От х:

Днес в x:

Българският правителствен самолет не е допуснат да прелети над Иран

Самолетът Aibus на авиоотряд 28, с който премиерът Бойко Борисов и водената от него делегация пристигнаха на официална среща в Саудитска Арабия, не бе допуснат да прелети над територията на Иран. 

Заради липсата на пропуск се е нарложило  Aibus-ът да се върне към Турция, за да премине над територията на Ирак. Разрешението за преминаване през въздушното пространство на Ирак е получено със съдействието на турските власти, съобщава пресслужбата на Правителството.

Правителственият самолет е притежавал необходимите дипломатически разрешения за полет над иранското въздушно пространство, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в Рияд цитирана от Правителствената пресслужба. 

След като екипажът е получил искането за излизане от иранското въздушно пространство, той се е върнал към Турция и със съдействието на турските власти е получено разрешение за осъществяване на полета над иракска територия, обясни вицепремиерът.

Тя изрично подчерта, че българската страна е имала официално издадено разрешение за преминаване през територията на Иран и за отиване, и за връщане, още преди осъществяването на полета и всякакви твърдения за липса на разрешение и неспазване на процедурите, са неверни и спекулативни

визитата на министър-председателя Бойко Борисов в Рияд  бе първото посещение на най-високо равнище в историята на дипломатическите отношения между България и Кралство Саудитска Арабия.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сл
    Сланинко
    2 -1
    16:32, 29 ное 2017
    Ами що не искахте разрешение от меркелицата и другите ахмаци от брюксел
Последни новини