От х:

Днес в x:

42 медицински сестри и 25 акушерки получиха дипломите си в Хасково

    67 абсолвенти от хасковския Медицински филиал на Тракийския университет получиха днес дипломите си на тържествена церемония в зала “Хасково”. На нея присъстваха плеяда професори и доценти, преподаватели в университета, областният управител Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов, много близки на дипломантите.

    Отличниксът на випуска и на специалността “акушерка” Мая Атанасова получи дипломата си от зам.-ректора на университета проф. Гюрга Михайлова. Средният успех на тази специалност е 5.18, а на “медицинска сестра” - 5.25. Средният успех на випуск 2017 е 5.22, стана ясно на церемонията. Отличник при медицинските сестри е Анелия Недялкова, която прочете и клетвата на новодипломираните специалисти по здравни грижи.

    Дипломантите бяха поздравени от академичното ръководство на университета и на филиала, слово произнесоха областният управител Станислав Дечев и кметът Добри Беливанов.

    Губернаторът заяви, че специалността им е търсена не само в България, но и в света и те могат да се реализират навсякъде. В това е и задачата на управляващите – да направят така, че младите специалисти да имат тук същите условия и заплащане като на Запад.

    Кметът Добри Беливанов също поздрави дипломантите и благодари на преподавателите за усилията им да подготвят така нужните кадри за здравеопазването. Той ги увери, че общината е готова да съдейства на Медицинския винаги, когато има нужда.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      24 -9
      12:43, 22 ное 2017
      Хайде сега бързо към терминал 2!Тука пари нема !
    • 2
      Ки
      кифбанмекгеврек снаб оод
      11 0
      21:08, 22 ное 2017
      Що така бе МАСТИКИЧ ами губернатора казал че УПРАВЛЯВАЩИТЕ ще направят така че и тука да получават както на запад мнооооооооооооооого много пари Питам се как ще стане това и няма кой да ми каже И Бойко Борисов ДАЖЕ
    • 3
      Ла
      Лачо
      7 -1
      22:23, 22 ное 2017
      Тоя фъфлещ "губернатор" наясно ли е, какво говори??? "същите условия на заплащане както на Запад"... Бряяя, някой измери ли му температурат, да не имал треска?

    Случаен виц

    Последни новини