От х:

Днес в x:

Делегация, в състава на която бе и кметът Папазов, посети Братислава

Изображение 1 от 2

    Делегация от РАО „Тракия”, в състава на която бе и кметът на Първомай Ангел Папазов, бе на посещение в Братислава между 11 и 15 ноември.

    Посещението бе организирано след като посланикът ни в Словакия Н.Пр. Йорданка Чобанова се е запознала с изложбата „Произведено в Първомайско“ в украинското посолство в България и отправила покана към кмета Папазов да посети и представи изложбата и в Словакия. По предложение на Папазов, поканата е била отправена и към група кметове, членове на РАО „Тракия“ - Болярово,

    Братя Даскалови, Брезово, Карнобат, Крумовград, Николаево, Родопи, Созопол, Стралджа, Сунгурларе, Твърдица.

    3 бяха най-важните посещения и срещи в програмата:

    Посещение на завод “Печиварне Серед“ в Братислава и беседа с професор Щефан Касай, председател на Надзорния съвет на I.D.C. Holding – компания, която е най-големият производител на бонбони и сухи сладкарски изделия.

    Бяха формулирани идеи за сътрудничество с български фирми от хранително-вкусовата промишленост, включително възможностите за получаване на суровини от тях, необходими за осигуряване на

    производството – например отглеждани в община Садово фъстъци или доставка на какао, произвеждано в Първомай. С проф. Касай, освен като представител на слакарската промишленост, гостите разговоряха и в качеството му на президент на Фондация за образование и наука и бяха обсъдени и перспективите за партньорство с български университети и научни институции.

    В края на срещата професор Касай сподели задоволството си от създадените нови приятелства и икономически отношения.

    Последва посещение на Словашката Агенция за развитие на инвестициите и търговията, където бе обсъдена възможността за споделяне на опит.

    Изключително ползотворна бе проведена работна среща с ръководството на община Братислава - Старе место, която е обществен, културен, политически и туристически център на Словакия. В дискусията за добри практики и предизвикателства в сферата на местното самоуправление се включиха Н. Пр. г-жа Йорданка Чобанова и Радослав Щевчик – кмет на община Братислава-Старе Место, съветници, народни представители и администратори.

    Представителите на българската делегация проведоха и работна среща в община Цървени кръст, в чиито граници влиза северозападната част на

    град Ниш и 23 села.

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ал
      АЛКАО
      9 -4
      19:09, 17 ное 2017
      Ей това е да си собственик на цяла община.Тия фирми държавна ,общинска ,партийна,частна собственост ли са или .....?
    • 2
      Ми
      минаващ през Каломай
      10 -5
      09:24, 18 ное 2017
      Е и какво от това, че някои ваши хора се суркат по света? Полза някаква за града и хората ще има ли?Само като минаваш по улиците ви се вижда, че са в отвратително състояние,закърпени набързо и колкото да не е без нищо,без маркировка без която можеш да се утрепеш,тук там улично осветление ! То само това е достатъчно да направиш заключение какви са предприятията ви ,работата дето я работите ,заплатите, които получавате!Избягвам да минавам от тук отвратително е!
    • 3
      Жи
      ЖИвущ в Първомай
      13 -1
      15:26, 18 ное 2017
      Ако има опозиция в местния парламент, нека внесе питане в края на годината!
      -Колко пътувания за сметка но общинския бюджет са извършени зад граница от кмета и придружаващи го чиновници/чки?
      -Каква е сумата изхарчена от бюджета за това в т. ч.разходи за гориво при пътуването като частно лице със служебния автомобил?
      -В какво се изразява ефекта за населението от тези пътувания- разкрити нови работни места /не обещани а действително разкрити/, увеличен обем производство, износ, приходи и от това увеличен размер данъчни постъпления / за пейките от Чорлу знаем/?
      -С разходваните обществени средства кои социални въпроси на Общината могат да се решат?
      Вълчев, зная, че не ви стиска да питате но все пак това е възможност да ви видим като умна опозиция!
      • Жи
        живуркащ в
        9 -1
        18:35, 18 ное 2017
        Удавиха я О-позицията в калта и бълвоча първомайски. Просто няма Кой. А този към когото апелираш не е Той.
    • 4
      Не
      нетърпими са
      9 -2
      19:49, 18 ное 2017
      Първомай е една" превзета община"-и то от най-алчната и покварена прослойка на населението.Тази тирания, трябва да бъде отстранена с общите усилия на всички.Все още има свестни хора в тази община.
    Последни новини