От х:

Днес в x:

НАП и МВР влязоха в офиса на "Емко" (видео)

Данъчни инспектори проверяват офиса на „Емко“ в София на ул. „Джеймс Баучер“, минути след като министърът на икономиката Емил Караниколов заяви, че предприятието ще си върне лиценза за износ на специална продукция.

„Минути, след като министърът обяви, че ни връща лиценза, нахлу екип от НАП, който иска да ни вземе акциите в „Дунарит“. Тъй като управителя – г-н Гебрев не е в България, ние не можем да ги предадем и подписахме протокол“, това заяви финансовият директор на „Емко“ Димитрина Маркова в ефира на Би Ай Ти.

От НАП и МВР потвърдиха за проверката. От приходната агенция твърдят, че ревизия във фирмата тече отдавана, а фактът, че инспектори са влезли в офиса точно днес е просто съвпадение.

„НАП проверява нещо в „Емко“ и ние присъстваме. Така е било на много други места“, коментира вътрешният министър Валентин Радев.

Малко по-рано стана ясно, че решението за връщане на лиценза е взето единодушно от членовете на Междуведомствения съвет към Министерския съвет и предписанията към фирмата са изпълнени.

Въпреки върнатия лиценз, „Емко“ излиза на протест.

„Връщането на лиценза не решава проблема, ние твърдим, че той е отнет незаконно. В 14: 00 часа на пл. „Св. София“ днес ще имаме протест, защото неправомерно ни отнеха договорите и нарушиха конституцията. Нашите стоки стоят на пристанището, ние сме ги предали на „Кинтекс“, но те ни канселират договорите заради своя принципал – министъра на икономиката“, посочи Маркова и допълни, че искат оставката на министър Емил Караниколов и гаранция от премиера Бойко Борисов, че заводът ще работи нормално.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини