От х:

Днес в x:

Шест бройлера в наши дни имат толкова омега-3 мастни киселини, колкото едно пиле през 1970-те

Съвременните технологии в птицевъдството и животновъдството водят до производството на по-слабо питателна храна.

Шест бройлера в наши дни имат толкова омега-3 мастни киселини, колкото едно пиле през 1970-те години. Това зе едно от заключенията от изследване на Световния фонд на дивата природа (WWF).

„С над 23 милиарда пилета, пуйки, гъски, патици и глигани на планетата (повече от три на човек!), не е изненадващо, че интензивното земеделие е довело до по-нискокачествена храна. Например, ще трябва да консумирате шест огромни пилета днес, за да получите същото количество здравословна омега-3 мастна киселина, колкото има в едно единствено пиле през 70-те. "

Авторите на доклада "Appetite for Destruction" правят извода, че ръстът в потреблението на месо в света води до непрекъснато увеличаване на произвидството на фуражи, по специално соя. Площите за фуражни култури се увеличават с всяка година.

Ако световното тъсена на месо продължи да нараства с тези темпове, производството на соя през 2050 год. ще се увеличи с 80%, по данни на WWF.

Средностатистическият европеец консумира годишно 61 килограма соя, според изчисленията на WWF. При това той не я изяжда в чист вид, а в в произведените с нея продукти на животновъдството и птицевъдството – пилешко месо, свинско месо, сирене, мляко, яйца.

 „Малко хора знаят, че най-големият проблем е с храната, с която се хранята животните“, твърдят от WWF. „Светът употребява повече животински протеини, отколкото са му необходими и това оказва разрушително въздействие на околната дивата природа. "

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини