От х:

Днес в x:

Интерпол издирва Фарук Бекташ с червена бюлетина

1 година след катастрофата край Драгоман, при която турчинът Фарук Бекташ блъсна и уби семейство мотористи, той все още е в неизвестност и се издирва от Интерпол.

На 24 юли 2016 г. 61-годишният Бекташ блъсна 51-годишната Таня и 54-годишния Бойко Бойкови, които пътуваха с мотор за Австрия на гости на сина си Владимир. Двамата загинаха на място. При огледа бе установено, че турчинът, пътуващ от Германия за Турция, е навлязъл в лентата за насрещно движение на завой.

Бекташ беше задържан, но няколко дни по-късно бе пуснат под домашен арест от съда и избяга от България. Първоначално той бе обявен за общодържавно издирване, а впоследствие бе издадена и Европейска заповед за арест.

Днес - една година след жестоката катастрофа, двойният убиец все още е в неизвестност. Фарук Бекташ се издирва с червена бюлетина от Интерпол, а у нас адвокатите му са се отказали от защитата му и сега трябва да му бъде назначен служебен адвокат. 

Наблюдаващият прокурор по делото Красимир Дерменджийски от Софийската окръжна прокуратура съобщи пред Дир.бг, че до края на август се очаква обвинителният акт срещу Бекташ да бъде внесен в съда. Ако дотогава турчинът не бъде открит и задържан, той ще бъде съден задочно. 

Обвинението срещу 61-годишния Фарук Бекташ е за нарушаване на правилата за движение по пътищата и причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. 

Прокурор Дерменджийски обясни какво предстои преди да бъде внесен обвинителният акт: 

"Тъй като адвокатите на обвиняемия се отказаха от защитата му, първо трябва да му бъде назначен служебен защитник. Той трябва да се запознае с делото, като същевременно материалите ще бъдат предявани и на наследниците на двамата загинали. След това, ако няма искания от страна на сина и дъщерята на семейство Бойкови, ще бъде изготвен обвинителният акт и той ще бъде внесен в съда". 

Същевременно във Фейсбук групата "В памет на Бойко и Таня" призоваха всеки, който има желание, днес, след 20 часа, да отиде пред Съдебната палата в София и да запали свещичка на стълбите в памет на Бойко и Таня Бойкови и "в памет на съдебната система".

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини