От х:

Днес в x:

Учителските заплати ще бъдат увеличени на 15 септември

За началото на учебната година всички учители ще получат 15% увеличение на заплатите си, каза днес по БНР министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той допълни, че ще бъде предложен анекс в колективния трудов договор с преподавателите, който да позволи, в бъдеще актуализирането на заплатите да става диференцирано. Идеята е по-заслужилите учители да получават по-голямо увеличение.

Вълчев допълни, че увеличението тази есен е част от обещаното двойно повишаване на заплатите за учителите в следващите четири години. В отговор на въпрос министърът уточни, че за 15 септември за всички първокласници ще има буквари.

Под въпрос е осигуряването на учебници за децата във втори и шести клас, за които върви процедура за отпечатване на нови помагала. Същата е и ситуацията за учебниците по чужди езици за осми клас.

"Направихме максималното да скъсим процедурата. Но в закона е регламентирана продължителна процедура, която да гарантира, че са избрани най-добрите учебници. В почти всички училища имаме очакване да се доставят учебниците за втори и шести клас навреме. Където това не стане, за първите уроци ще се ползват помагала в PDF или електронен формат", уточни министърът.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Да
    Да, така е
    5 -1
    05:05, 17 юли 2017
    Да, така е. И първо на Наска от ОУО, която отдавна навърши години за пенсия, но с връзки стои на поста пом.директор и никой не я пенсионира. Редовите учители се възмущават от тази несправедливост и пишат за нея. Макар че коментарите получават много гласове, защото казват истината, започнаха и да ги изтриват. Въпросната госпожа си обажда и от сайта ги изтриват, тъй като стил на поведение й е да заплашва и командва всички. Така е, когато зад теб стоят големи началници и цял живот те поддържат, а ти си правиш, каквото си искаш за власт, пари и облаги. Пенсионирайте я, както е по закона, който се отнася най-вече за началниците. Не може редовия учител да го малтретират, такива като пом.директарката на ОУО, а тя да бъде толерирана до дълбоки старини. Законите са за всички. Пенсиоинирайте я най-сетне. Стига е създавала интриги и е получавала награди за сметка на другите. И сега чака лъвския пай за себе си, както е било винаги през последните 20 години. Сложете край на манипулациите и несправедливостта. Тя заема мястото на някой млад и способен човек, който стои без работа, заради такива като нея.
  • 2
    Ад
    Адвокат
    2 0
    08:55, 17 юли 2017
    Коя е тая Наска? И какво е това ОУО ????
  • 3
    Ка
    Как се унищожава един народ
    0 -3
    09:43, 17 юли 2017
    Любимата герберска тактика - лъжи, разделяй и владей, а вие търпете и лапайте мухите! Когато съсловията се разпаднат на съставните си части, тогава единиците няма да са от значение, както не е от значение нищо, освен парите за тази алчна чиновническа, службогонска пасмина!
Последни новини